Dobogón telel a futballcsapat

Nagyszerű hajrát vágott ki Jászapáti futballcsapata novemberben, így a táblázat 3. helyéről várhatják a tavaszi folytatást. A fiatalok 5. helye is figyelemre méltó kétéves kihagyás után.

Az októberi jó szereplést – akkor egy döntetlen is „becsúszott” – novemberben túlteljesítette a felnőtt labdarúgócsapat, hiszen 3 győzelem szerepelt a tarsolyukban. Kezdték Kengyelen, ahol Menyhárt Dani két góljával nyertek. Ezt követte hazai pályán a Bánhalma elleni 4-2-es siker. Majd hab a tortán, hogy az őszi forduló utolsó napján, a 2. helyezett Tiszabura otthonában fölényes 5-0-s győzelmet arattak. Ezzel a megyei III. osztályú bajnokság 3. helyén töltik a téli pihenőt. A III. osztály góllövőlistáját is Jászapáti futballistája vezeti, nevezetesen Menyhárt Dániel 25 góllal.

– Elsősorban az volt a célunk, hogy két év elteltével, minél több fiatalt tudjunk a futballpályára invitálni. Örömmel mondhatom, hogy ez teljesült, hiszen az én edzéseimen – az ifistákkal együtt – általában 41 fő vett részt. Nagyon sokan közülük nem játszottak még nagypályán, ami kicsit megnehezítette a dolgunkat. Továbbá az is hátrány volt számunkra, hogy nem ismertük a mezőnyt, rutintalanok voltunk, így eleinte bizony sokat küszködtünk. Ekkor elmondtam a srácoknak, hogy egyelőre nem az eredmény a fontos, hanem a csapat kialakítása. A foci az öltözőből indul, azaz egy közösséget kell „összegyúrnunk” és a többi jön magától. Úgy érzem ez is sikerült, kialakult egy jó társaság, azaz egy csapat és egyre jobban jöttek az eredmények is – mondta el Tajti József a felnőttek edzője.

Utánpótlás csapatok eredményei. U-19: Jászapáti – Zagyvarékas 1-3, Jászapáti – Jászszentandrás 4-3 és Martfű – Jászapáti 3-0. Az U-16-os korosztály fejlődését jelzi, hogy korábban Törökszentmiklóson 11-3 volt az eredmény, novemberben Jászapátin viszont már 4-4! Mindkét utánpótlásgárda az 5. helyen várja a tavaszi rajtot.

– Először is nagy köszönettel tartozom Béres Gábornak, az ifisták edzőjének, aki nélkül a serdülőcsapat, nem jött volna létre. Én is hasonló gondokkal néztem szembe, mint Tajti József, azaz a gyerekek legalább 80 %-a nem játszott előtte nagypályán. Szerencsére a fiúk partnerek voltak, le a kalappal előttük. Mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken példás volt a hozzáállásuk. Akkor sem keseredtek el, amikor a kezdeti időszakban nagyon sok gólt kaptak. Egyébként ezt nem is annyira a tudásbeli különbség okozta, hanem a tapasztalatlanság és a korkülönbség. Elfogadták, amit edzéseken mondtam, továbbá egyre rutinosabbak lettek, ami november végére már az eredményekben is visszatükröződött. Az 5. helyet reálisnak tartom, annál is inkább, mert nálunk – a többi csapathoz képest –szinte két évvel fiatalabb fiúk állnak rendelkezésre – értékelte a fiatalok szereplését Urbán Tamás utánpótlásedző.

– Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki egy kicsit is tett azért, hogy újra teret kaphasson Jászapátin a labdarúgás. A JVSE korábbi elnöksége elindította, a mostani pedig továbbvitte az elképzelést, így újra a labdarúgás térképen vagyunk. A város vezetése is mellénk állt – anyagiakban is –, amiért szintén nagy köszönet jár. Személy szerint is kiemelném a nagy visszatérő Budai Istvánt, aki ugyanolyan lelkiismerettel végzi intézői feladatait, mint tette ezt sok-sok éven keresztül. Valamint Zsidei Gábor is sokat tett azért – főleg szervezésben –, hogy idáig jutottunk. – e szavakkal fejezte be beszélgetésünket Tajti József.

Természetesen a Jászapáti VSE labdarúgó szakosztálya nyitott, továbbra is várja a fiatalokat, valamint azokat a labdarúgókat is, akik a „futballszünet” idején más csapatokhoz igazoltak.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?