Legjobb hat között a röplabdacsapat

Mintegy 300 km-t kellett utaznia a jászberényi női röplabdacsapatnak december 9-én vasárnap, hogy a soron következő bajnoki mérkőzését lejátssza a Haladás-Szombathely ellen.

A hosszú utazás ellenére is frissek maradtak a lányok, merthogy ők kezdték meg a pontgyártást, ami szépen tovább gyarapodott, amit 4-8-nál Mucsi Péter edző meg sokallt és magához rendelte lányait. Minden bizonnyal megpróbálta megnyugtatni és hatásosabb játékra buzdítani tanítványait. Deme Gábornak sokkal könnyebb volt az „osztályfőnöki percet” megtartani, hiszen már szombaton eldőlt, hogy a szombathelyi mérkőzéstől függetlenül a legjobb hat között szerepelhetnek a rájátszásban. Az edzői utasítás sem segített a Haladásnak, így Lékó Lilláék szép nyugodtan, 25-17-re abszolválták az első játszmát. A következő szettet ott folytatták, ahol az előzőt abbahagyták, sőt egy gyors 5-0-t alkotva jelezték, hogy nyerni érkeztek Vas megye fővárosába. Ezt ugyan megnehezítették a közben egyre jobban belelendülő vendéglátók, hiszen 17-17-nél még együtt volt a két együttes. De ettől kezdve lányaink „megrázták” magukat és most 20 pontot engedélyezve az ellenfélnek, 2-0-ra alakították a mérkőzés állását. A harmadik és egyben a befejező játszmában sem volt gond, hiszen jól védekeztek, a pontfelelősök – Pintér, Servcsuk és Miklai – pedig, látványos mozdulatokkal termelték a találatokat, és végül ezt a játszmát is 25-17-re nyerték, így természetesen a mérkőzés végkimenetele is eldőlt. Haladás-Szombathely – Jászberényi RK 0-3
JVT: Bleicher N., Sevcsuk, Pintér A., Adamenja, Miklai, Borsos. Csere: Lékó, Bertók (liberók).

Deme Gábor vezetőedző a mérkőzés után elmondta, hogy az előző napi eredmények tudatában nyugodtan játszhattak a lányok és jó játékkal biztos győzelmet arattak. Azt is hozzátette még, hogy – mivel a hat közé jutás már biztosított – Gödöllő ellen hazai pályán több fiatalnak is lehetőséget ad majd a játékra. Ezt a mérkőzést egyébként ezúttal december 16-án, szombaton játsszák 19 órai kezdettel.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?