Sikeres a JFC 2006-os korosztálya

Már többször tájékoztattuk olvasóinkat, hogy a Jászberényi FC U12-es futballcsapata, sikeresen szerepel az országos bajnokságban és a focitornákon. Most egy újabb sikerről számolunk be, amely szinte a 2006-os korosztály eredménye.

Idén nemcsak városunk, hanem megyénk történetében is először nyerte meg a 2006-os utánpótláscsapatunk az Országos Kölyökliga Bajnokság küzdelemsorozatát, megannyi híres NBI-es és NB2-es klub hasonló korú gárdáját megelőzve. A Kölyökligában megszerzett 1. hely után sem álltak meg a fiúk, hiszen ezt követően kezdődött az igazi megmérettetés. Szeptemberben indult az MLSZ által rendezett I. osztályú U12-es bajnokság, ahol az őszi szezon után 11 győzelemmel és mindössze 1 idegenbeli, – egygólos vereséggel -, 60-6-os gólkülönbséggel, az MTK-val és a Budapest Honvéddal holtversenyben vezetik a tabellát.

A nagypályás bajnokságban, tavaszig tartó téli pihenő következik, de Besenyi Gábor tanítványai nem álltak le, hanem újabb kihívás elé néztek. A szülők és az edző segítségével, egyetlen perc teremfoci gyakorlás nélkül neveztek az ország legnagyobb, kétnapos nemzetközi fedett tornájára Debrecenbe, ahol kilenc helyszínen több mint 97 csapat mérkőzött meg a helyezésekért. A jászberényi srácok csoportjukból egy ukrán csapatot, és a neves Debreceni Olasz focisulit is legyőzve, csoportelsőként jutottak tovább. A döntőben a házigazdáktól óriási „ellenszélben”, egy jogtalan büntetővel vereséget szenvedve, ezüstérmet szereztek.

– Évek óta nem voltak hasonló futball sikerek Jászberényben. Büszkék vagyunk rájuk, hogy szülővárosuk hírnevét öregbítve teszik le névjegyüket a gyerekek minden tornán ésa bajnokságban. – nyilatkozták a szülők a debreceni torna után hazaérkezve.

Csapatkép:

Állósor balról jobbra: Besenyi Gábor edző, Bathó Edvin, Nagy László, Farkas Milán, Bagi Ádám, Forgó Márk.
Térdelő sor: Kiss Vince, Budai Bálint, Béres Martin, Kövér Botond
Kapus: Rácz Róbert

Akik a képen nem szerepelnek: Baráth Csaba, Baráth Tamás, Bathó Balázs, Kóczián Olivér, Magyar Barnabás, Német Ákos, Rácz Alex, Szappanos Péter

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?