Ketrecharcos a bokszolók világában

A világ küzdősport rajongói, nagy izgalommal várták az MMA világbajnok, Conor McGregor bemutatkozását ökölvívásban, Floyd Mayweather ellen. Az idei 94. Papp László ökölvívó országos bajnokságot is hasonló várakozás kísérte, legalábbis a berényi szurkolók részéről, ugyanis a ketrecharcosként ismert Polgár Ádám is ringbe lépett.

A Madárfészek Ökölvívó Akadémia adott otthont a 2017. évi magyar ökölvívó bajnokságnak, ahol 16 klub versenyzői vetélkedtek egymással négy napon át. Jászberényt Polgár Ádám képviselte, aki korábban már az MMA-ban ért el nagy hazai sikereket. A fiatalember Farkas Csaba felkészítésének köszönhetően és a Jászberényi Csík Tibor ökölvívó szakosztály segítségével, 81 kg-os súlycsoportban nevezett az országos bajnokságra. Az első napon a tavalyi év harmadik helyezettjével, Balogh Lászlóval kezdett, akivel szemben sikeresen vette az akadályt.Így pontozásos győzelemmel bejutott a legjobb 8 közé bizonyítva, hogy helye van az élvonalban.

A második napon Káluc Martinnal küzdött meg a továbbjutásért. A sérüléseiből gyógyuló és a hirtelen fogyasztástól meggyengült Polgár, nagy közönségsikert aratott és ismét pontozással győzött, így az elődöntőben találta magát. Ott az a debreceni Móna Imre volt az ellenfele, aki korábban ifjúsági Európa-bajnok is volt. A kis „jászberényi McGregor” két megrendítő ütésbe nézett bele és a vezető bíró úgy látta jónak, ha beszünteti a mérkőzést. Így Polgár Ádám a magyar bajnokság harmadik helyezettje lett.A bronzérmén kívül, kvalifikálta magát a februári, Bocskai emlékversenyre is. Egy kis pihenés után újra kezdődnek az edzések és a jövő évben MMA,K1 Kick-box versenyeken való részvétel és jövő ilyenkor a magyar bajnoki cím elérése a célja.

Szerző: Urbán Ferenc

Vélemény, hozzászólás?