Róka lett a gólyákból

November 23-án került megrendezésre az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campus Gólyabálja.

Idén második alkalommal várta az új hallgatókat a Jászberényi Campus Gólyabál, amely évről évre egyre színvonalasabb rendezvénnyé növi ki magát. Dr. Varró Bernadett főigazgató asszony megnyitó szavai után Campusunk kórusának műsora következett dr. Réz Lóránt orgonaművész felkészítő munkáját dícsérve.

Bevezetésül az első és második évfolyamos hallgatóink előadásában hallgathattuk meg Ifj. Somorjai: Dalrahívó című dalát. Ezután gólyáink Gerchwin: Szóljon a zene című művét énekelték, majd elsőéves tanító szakos hallgatónk, Sári Balázs Kodály: El kéne indulni…, valamint Molnár-Kern: Zölderdőben című szerzeményeit adta elő. Végül Földesi Adrienn Hacsaturján: Keringő című művét játszotta fuvolán, amely egyben a bál hivatalos megnyitásaként is szolgált. Keringőt táncoltak: Szikra Bettina és Szikra Adrián, a Fortuna tánc-sportegyesület táncosai, valamint Pethes Enikő és Nagy Zsolt hallgatóink.

A Dance Fitness SE gólyabálunk visszatérő fellépője. Most ízelítőt mutattak be a versenyaerobik, a torna és a hip-hop világából. Ezt követte Kriegel Zsófia HÖK-elnök visszaemlékezése az elmúlt évek gólyabáljairól, majd a gólyák perdültek táncra. Ezt követően az eszterházys hagyományokhoz kapcsolódva Campusunkon is rókává avattuk gólyáinkat, akik így teljes jogú egyetemi polgárokká váltak.

Az este további részében a Tutti Frutti gondoskodott a jó hangulatról, egy órától pedig DJ Blastone vette át a stafétát. Nagy örömünkre a bálon az Egri és a Gyöngyösi Campus is szép létszámban képviseltette magát, így elmondhatjuk, hogy – bár csak kicsiben –, Jászberényben is összegyetemi gólyabált rendeztünk.

Vélemény, hozzászólás?