Nyílt nap a Campuson

A továbbtanuló diákok szüleit is várják az Eszterházy Károly Egyetem Jászberényi Campusának nyílt napjára december 6-án, hogy tájékozódhassanak a felsőoktatási felvételi eljárásról. Délelőtt az Oktatási Hivataltól Dr. Bakos Károly tart előadást a középiskolásoknak, délután pedig a szülők informálódhatnak a továbbtanulással kapcsolatos tudnivalókról.

Számos lehetőséget kínál a pedagógus pálya iránt érdeklődők számára az EKE Jászberényi Campusa. A tanító, az óvópedagógus, valamint a csecsemő-és kisgyermeknevelő alapszakok közül választhatnak azok, akik leendő hivatásukként tekintenek a gyermeknevelésre, de a gyógypedagógia szak indítása is folyamatban van. A gyermeknevelés iránt kevésbé érdeklődők számára a közösségszervezés alapszak és a programtervező informatikus felsőoktatási szakképzés nyújtanak alternatívát.

A továbbtanulni szándékozó fiatalok előtt december 6-án 10 órától egész nap nyitva áll a Campus épülete, ahol Dr. Bakos Károly, az Oktatási Hivatal főtanácsosa tart előadást a felvételi eljárásról és követelményekről, tájékozódhatnak a képzési kínálatról, találkozhatnak a hallgatókkal és oktatókkal, s feltehetik nekik az őket foglalkoztató kérdéseket.

Újdonság a nyílt napon, hogy délután 16 órára a továbbtanulást fontolgató diákok szüleit is várják a Campus dolgozói, hogy információkkal szolgáljanak a felvételi folyamatáról, a főbb tudnivalókról, és válaszoljanak a felmerülő kérdésekre.

A Jászberényi Campus olyan képzéseket kínál, amelyek elkötelezettséget kívánnak, ugyanakkor biztos elhelyezkedési lehetőséget jelentenek az itt végzett hallgatóknak. A pedagógus életpálya vonzó területévé vált a munkaerőpiacnak: egyre nagyobb igény mutatkozik a csecsemő-és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus és a tanító szakon végzett diplomások iránt. Programozó informatikusból országszerte hiány van, közösségszervező szakemberek nélkül pedig egyetlen település kulturális és köznevelési intézményei, közösségi terei sem funkcionálhatnak.

A nyílt napot színesíti a jászberényi tanítóképzés 100. évfordulója apropóján rendezendő játszóház, melynek keretében megtekinthetők és kipróbálhatók, sőt elkészíthetők az egykori és mai játékok egyaránt.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?