Fizikailag jobb volt a Szeged

Ezúttal november 16-án, csütörtökön játszotta sorok következő bajnoki mérkőzését városunk kosárlabda csapata. A JKSE edzőjének Nikola Lazicsnak egyáltalán nem volt idegen a környezet Szegeden, hiszen éppen innen tette át székhelyét a Jászság fővárosába.

Több mint egy féléve találkozott a két csapat egymással, így a mérkőzés elején olyan ismerkedési percek szemtanúi lehettek a szurkolók, a mérkőzés is döntetlen körüli volt a meccs elején. Öt perc elteltével aztán, nem udvariaskodtak tovább a vendéglátók és gyorsan megnőtt a különbség egészen nyolc (27-19) egységgel. Szerencsére a mieink nem hagyták annyiban a dolgot és szép lassan zárkózni kezdtek olyannyira, hogy már egy dupla találattal át is vehették volna a vezetést. De csak „vehették volna”, hiszen a Tisza partiak ismét megrázták magukat és 40-35-nél kezdődött a nagyszünet.

A harmadik etapban is hasonló volt a forgatókönyv, mint az előzőben. Azaz ismét egy pontnyi különbségre zárkóztak fel Kerpel-Fronius Balázsék. A vezetést viszont ezúttal sem sikerült átvenni, sőt tíz lett közte a zárónegyed kezdetére. Sajnos az utolsó felvonásban sem tudtak a mieink erősíteni, sőt tovább nőtt a különbség a két csapat között és így biztos hazai siker született.

Naturtex-SZTE-Szedeák – JP Auto – JKSE 85-70

JKSE: Nelson 20/6, Rakics 8/6, Wallace 12/6, Lucsics 8, Sejfic 14 Csere: Kerpel-Fronius 6/6, Cseh 2.

A berényi csapat új irányítója, az amerikai Remon Nelson ezúttal már pályára léphetett és első nekifutásra jól is teljesített, hiszen hasonlóan a szegedi Juhász Leventéhez ő is 20 pontot jegyzett a meccsvégére. Lazics mester elégedett is volt játékával. Szerinte a vendéglátók fizikailag jobbak voltak és hiába zárkóztak fel többször is, mindannyiszor újítani tudtak. Folytatás ezúttal is csütörtökön,ezúttal Pécsett.

Fotó: Gémesi Balázs (archív)

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?