Az erzsébetiek ünnepeltek

A sorsolás szeszélye folytán a labdarúgó NB III Keleti csoportjának záró fordulójában november 19-én, épp Erzsébet-napon fogadta a Jászberényi FC az Erzsébeti SMTK csapatát. A fővárosiak győzelemmel ünnepeltek, míg hazai oldalon továbbra is az itthoni gólképtelenség a legégetőbb gond.

Az előző bajnokságban a két gárda még fordított szereposztásban küzdött, a JFC állandó dobogós volt, míg a mostani vendégek a középmezőnyben igyekeztek megkapaszkodni. Jelen állás szerint azonban jászberényi részről az itthoni győzelem is bravúrral ért volna fel. Mezőnyben kiegyenlített játék zajlott, de az erzsébetiek veszélyesebbek voltak, kétszer is Menczeles hárított bravúrral, harmadszor azonban már ő sem segíthetett. A 17. percben egy indítással Horváth Levente lépett ki a két középső védő között, s mintaszerűen emelt a kimozduló kapus fölött a léc alá (0-1). A vezetés megszerzése után a vendégek biztonságra törekedtek, a beadásokat rendre hatástalanították, átlövéshez pedig nemigen jutottak a hazaiak. Szünet után sem sikerült fogást találni a masszív védekezést nyújtó ESMTK-n, Hevesi-Tóth fordulásból leadott, a felső lécet súroló lövése volt a legbiztatóbb – s egyetlen komolyabb – kísérlet. Menczeles újabb két remek védésével életben tartotta az egyenlítési esélyt, de rúgott gól nélkül mindez nem sikerülhetett.

Jászberényi FC – Erzsébeti SMTK 0-1 (0-1)

Bár a budapestiek sem nyújtottak sziporkázó futballt, kapura jóval veszélyesebbek voltak, s végül magabiztosan nyertek. A Jászberényi FC szempontjából szomorúnak mondható őszi idény véget ért, de egy gyors „ráncfelvarrásra” még van lehetőség. A tavaszról előrehozott 16. fordulóban, november 26-án, vasárnap 13 órakor a gyöngyösieket fogadja Arany László csapata, egy győzelemmel a tizedik helyről feljebb léphetnének a téli pihenő előtt.

Szerző: Szőrös Zoltán

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?