Terplános színjátszók Esztergomban

Nagy sikerrel szerepeltek az Esztergomban megrendezett Színjátszó Szüreten a Terplán Zénó Ferences Középiskola tanulói, akik a korosztályukat érintő problémákról szóló műsorukkal léptek a közönség elé.

A Ferencesek Esztergomban prog­ramso­rozat részeként október 11-12-én zajlott esemény egyben Ferences Diákszínjátszó Találkozó is volt. A megnyitón köszöntőt mondott a város polgármestere, Romanek Etelka, valamint Lukovits Milán atya, a három évszázados fennállását ünneplő Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatója. Mindketten örömüket fejezték ki, hogy a középiskolás fiatalok az önismeretnek és az önkifejezésnek ezt a formáját választják, mely által mások számára is értéket teremtenek.

A jászberényi diákok előadása a hit fontosságára hívta fel a figyelmet különböző élethelyzetekben, mint a kiközösítés, a szülőkkel, tanárokkal való kapcsolatban rejlő konfliktusok, vagy a szerelmi csalódások. A Chaplin Színjátszó Kör néven működő terplánosok méltán vívták ki a nézők és a szervezők elismerését Angyal, jöjj le! című darabjukkal, melyben dalok, versek egészítették ki a jeleneteket. A vendéglátók jóvoltából napközben Esztergom látnivalóit is megcsodálhatták a csoport tagjai.

Vélemény, hozzászólás?