Beruházások Jászárokszálláson

Jászárokszállás városa a nyár végén avatta fel minőségi műfüves focipályáját. Az elmúlt időszakban a sportolás mellett pályázatok keretében iskolai fejlesztések, a várost érintő felújítások és más beruházások eredményeként szépült a település.

A Magyar Labdarúgó Szövetség labdarúgó pályaépítési programjára kiírt pályázaton nyert támogatást a város, amely 20×40 méteres műfüves focipálya megépítésére adott lehetőséget. A több mint 33 millió forintos beruházásból az önkormányzat 12.802.748 forint önerőt biztosított. Az elkészült focipályát augusztus végén avatták fel, és a profi sportolók mellett iskolások is használatba vehetik a mindennapok során.

Az idei gimnáziumi iskolakezdés örömteli volt, legalábbis az intézmény vezetői számára mindenképp, hiszen a Deák Ferenc Gimnázium Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola mintegy 50.123.000 forintos támogatást nyert az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

A pályázati összegből finanszírozott fejlesztések az iskola könyvtárára, tornatermére és tantermeire irányulnak.

Új nyilvános akadálymentes illemhelyiség kialakítására került sor az Árpád téri buszváró mellett, amit ősszel adtak át a nyilvánosság számára. A beruházást önerőből, 7,5 millió forintból valósította meg az önkormányzat. A wc ingyenesen használható minden nap négy órától este tíz óráig.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?