Nagyon várt győzelem

Az eddigi hazai mérkőzésein nem kápráztatta el szurkolóit városunk kosárlabdacsapata. Akik ennek ellenére is bíztak az együttesben és kilátogattak november 11-én a Kecskemét elleni összecsapásra, jól szórakoztak és a végén együtt ünnepelhették az első hazai sikert.

Az első nagy taps Rasztko Dramics­aninnak szólt, aki öt évig játszott nálunk, és mindenki kedvence volt ez időszak alatt. Aztán a mérkőzés első perceire elnémultak a szurkolók, mert a hazai gárda megilletődöttségét kihasználva a „hírös város” kosarasai gyorsan hategységnyi előnyre tettek szert. Aztán szép lassan bemelegedtek a mieink is és az új erőcsatár Wallace vezérletével gyorsan kiegyenlítettek, majd átvették a vezetést is. Innentől kezdve fej-fej mellett haladt a két alakulat, a nagyszünet pedig kétpontos vendégvezetéssel (45-47) zárult.

E minimális hátrányt már a 2. félidő kezdete után rögtön egalizálta a berényi center Sejfic. Majd Rakics triplája után a JKSE-nél volt az előny. A fiúk nem ismertek elveszett labdát, remekül védekeztek és nem mellesleg szorgosan termelték a duplákat, és ami idáig egy meccsre sem volt jellemző, nagy százalékkal szórták a triplákat is. Ebben külön háziversenyt vívott Rakics és Wallace, de a többiek, Molnár Marcell vagy Sejfic is többször ragadtatta tapsra a szurkolókat találataival. Így 13 pontos előnnyel kezdték az utolsó tíz percet a mieink. Szerencsére fáradhatatlanok maradtak és amikor Rakics és Wallace újra elsüllyesztett egy-egy triplát, szinte minden hazai szurkoló talpra pattant és vastapsuk mellett született meg az első hazai – mondhatni – fölényes győzelem.

JP Auto-Jászberényi KSE – KTE-Duna Aszfalt 97-80
JKSE: Rakics 16/12, Wallace 33/15, Kerpel-Fronius 6, Lucsics 14/6, Sejfic 18. Csere: Cseh 2, Molnár M. 8.

A mérkőzés után Nikola Lazics, a JKSE vezetőedzője dicsérte csapata tagjait és megköszönte a „6. játékos”, azaz a szurkolók lelkes bíztatását is. Folytatás Szegeden, majd azt követően Pécsett.

Jászberényben legközelebb december 9-én lesz újabb kosárlabda mérkőzés. Remélhetőleg minél hamarabb rendben lesz a JKSE új irányítójának, Remon Nelsonnak a játékengedélye is, aki jobb híján, a kispadon izgulta végig a mérkőzést.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?