Rém izgalmas állatkert

A Jászberényi Állat- és Növénykertbe mindig élmény elmenni, főleg akkor, ha a szokásostól eltérően boszorkány, csuklyás, hentes és vámpír várja az embert. A haláli fogadtatás november 4-én a halloween-i programnak volt köszönhető, amelyen látványetetéssel, vetélkedőkkel, kézműveskedéssel és tök-szépségversennyel várták a látogatókat.

Délelőtt 10 órakor még a nap sugarai is ködfátyolba takaróztak, hasonlóan a paplan alatt pihenő lurkókhoz, akik csak a déli órákban vették nyakukba az állatkertet. Persze néhányan nem tántorodtak el a ködös idő miatt és már reggel izgatottan készítették Júlia, a vidra tök finom reggelijét.

A stílusos tálalást követően egy félbevágott tökből falatozta csemegéjét, miközben Hegyesi József állatgondozó a vidra táplálkozásáról, élőhelyéről informálta a jelenlevőket.

Lapunknak elmondta, hogy a látványetetéssel szeretnék közelebb hozni a gyerekeket az állatok gondozásához, hiszen erre a mindennapok során ritkán van lehetőségük.

Az ötlet sikerességét alá támasztották Kollár József szavai, aki keresztfiával Leventével először vett részt a halloween-i programon. – Eddig nagyon tetszik, látványos és jó, hogy a gyerekek is részesei lehetnek az állatetetésnek. – mondta József.

Bathó Attila vámpír jelmezében az önkéntesek táborát erősítette, nála bátorságpróbára jelentkezhettek a látogatók, ami a kukacok és csótányok közötti matatást jelentette. Bizarrnak hangzik, ám egy-egy csokiért bőven akadt jelentkező. Épp úgy, mint a tök bowlingnál, vagy pecázásnál a boszorkány üstjében.

Visszatérő vendége az állatkertnek halloween-kor Száraz Vanda, aki tavaly is itt töltötte az év legfélelmetesebb ünnepét. Vanda egyáltalán nem ijedős típus, talán ez az oka annak, hogy a csótánysimogatástól sem riadt vissza.

A kevésbé bevállalósak kézműves foglalkozáson papírból készült boszorkányt alkothattak. A tökfaragás nagymesterei pedig otthon készített tök csodákkal szállhattak versenybe, melyeket a bejáratnál állítottak ki a szervezők.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?