Könnyed játékkal nyertek a hölgyek

A női NB I-es röplabdabajnokság 3. fordulójában a jászberényi csapat Szombathely együttesét fogadta november 3-án. A lányok esélyeshez méltóan sima győzelmet arattak a Haladás ellen.

A JRK U-21-es gárdája a TFSE 3-1 arányú legyőzésével megalapozta a péntek esti jó hangulatot, ami folytatódott a felnőttek mérkőzésén is. A jászberényi hölgyek az első szettben nagyon jól játszottak, jól nyitottak, amivel a vendégek nem is nagyon tudtak mit kezdeni, így mindössze 10 pontot gyűjtöttek. A második játszma már szorosabb volt, de mindvégig Bleicher Nóráék vezettek 4-5 ponttal, majd a végét meghúzva, 25-18-nál cseréltek térfelet. A 3. – és mint kiderült egyben az utolsó játszma – szinte ugyanígy alakult. A szett eleje itt is szorosabb volt, majd fokozatosan növelték előnyüket Pintér Andreáék, és a papírformának megfelelően sima győzelmet arattak.

Jászberény Volleyball Team – Szombathelyi Haladás 3-0

– Természetesen győzelmet várt mindenki a Szombathely ellen, így egy kicsit nehezebb volt ugyan, de úgy érzem, hogy jól nyitottunk, koncentráltan játszottunk, sikerült a taktikát betartani, nagyon örülünk az újabb hazai sikernek – nyilatkozta a mérkőzés után Borsos Lili.

– Ahhoz képest, hogy Pintér Andi belázasodott előző nap, Miklai Zsanett egész héten megfázással küszködött, Alina Adamenyanak pedig az Achillese fájt, jól játszottak a lányok és magabiztos győzelmet arattak. A fiatalokat nem cseréltem be, mert kemény mérkőzésen nyertek a TFSE ellen, így nem akartam őket terhelni – ezt már Deme Gábor vezetőedző nyilatkozta a győztes meccs után.

Szoros program vár a lányokra az elkövetkező két hétben. Először Palota vendégei lesznek a Magyar Kupában, majd bajnoki mérkőzés Gödöllőn november 11-én, utána jön a Palota elleni visszavágó. A folytatásban két idegenbeli mérkőzés következik, először Budaörsön, utána pedig Békéscsabán.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?