Pontot csent a sereghajtó

Két idegenbeli győzelem után ideális ellenfélnek tűnt a tabellán utolsó Tállya a Jászberényi FC számára a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 13. fordulójában.

Alig pergett le néhány perc, s máris nagy helyzet adódott a vendégkapu előtt, de Wágner a kapu fölé durrantott, majd egy szögletet követően a gólvonalról mentett egy tállyai védő. A kicsit megszeppenten kezdő látogatók aztán egyre inkább felbátorodtak, és Menczelesnek két esetben is bravúrral kellett védeni. Az első játékrészben még egy szép hazai akció végén Nagy Richárd lövését hárította a vendégkapus, és a második félidő is ígéretes, de gólt nem eredményező fejessel indult. Ezt követően viszont egyre inkább a tanácstalanság jellemezte a jászberényiek játékát, meddő mezőnyjáték közben az ellenoldalon Lippai szabadrúgásánál a kapufáról lecsorgó labda a gólvonalon gurult végig, de kívül maradt. A kis híján hidegzuhanyt hozó mozzanat mintha felrázta volna a JFC-t, az utolsó tíz percben többször is bevihették volna a győztes találatot, de a tállyai hálóőr, vagy a kapufa útját állta a próbálkozásoknak.

Jászberényi FC – Tállyai KSE 0-0

A helyzetkihasználás ezúttal ismét problémát jelentett, így értékes két pontot veszített Arany László gárdája, mellyel egy pontra közelíthette volna meg az 5. helyezettet. A következő fordulóban az alsóházban tanyázó Debreceni EAC ellen, november 11-én, szombaton rendkívül fontos lenne az utóbbi hetekben vendégként mutatott formát és eredményt hozni.

Szerző: Szőrös Zoltán

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?