Angyalkerti sófalak

Jótékony hatású só-szobával gazdagodott a jászberényi Angyalkert Óvoda, melynek ünnepélyes átadójára november 7-én délelőtt került sor. Az önkormányzati támogatású fejlesztés mintegy 1,4 millió forintból valósult meg.

Több mint egy éve annak, hogy a Kasza család támogatásával megnyitotta kapuit a Jászberényi Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Középiskola Angyalkert Óvoda Tagintézménye. Az óvoda azóta is töretlenül fejlődik és sikeresen bekapcsolódott a város intézményrendszerébe – erről tájékoztatta a megjelenteket köszöntőjében Kis Istvánné intézményvezető.

A megnyitót követően a kis óvodások kedves műsora színesítette az átadó ünnepséget.

Szabó Tamás polgármester elmondta, hogy más városi intézményekhez hasonlóan fontosnak tartják az óvoda fejlesztését, tekintve, hogy minden intézménybe több száz jászberényi gyermek jár. Az újítás megvalósulását főként a képviselő-testület nagyvonalú döntése tette lehetővé, akik közül többen az ünnepélyes felavatáson is jelen voltak.

A sószobát Taczman András diakónus szentelte fel. „Amikor a test megerősödését segítjük, az hasznára van a lélek egyensúlyának is. Miáltal a testvériség könnyebben épül és növekszik.” – méltatta az újonnan kialakított sóterápiás szobát, majd a Korintusiakhoz írt levélből olvasott fel a jelenlevőknek. A közös imádkozás alkalmával Isten áldását kérte az óvodába járó gyermekek és szüleik testi-lelki feltöltődésére.

A felszentelés után az önkormányzat és a sajtó képviselői együtt tekintették meg a sószobát, aminek köztudottan számos jótékony hatása van. Korunk gyakori betegségei a légúti fertőzések, valamint egyre több gyermeknél jelentkeznek allergiás tünetek. A só természetes ásványként erősíti az immunrendszert, alvássegítő és fertőtlenítő hatása van, melyet most már az intézmény óvodásai is élvezhetnek a mindennapok során.

Kis Istvánné intézményvezető elmondta, hogy nagyon hálásak az újításért, mivel az ovisok maximálisan ki fogják használni a szobát. Terv szerint mindig 1-1 csoport játékos foglalkoztatóját tartják ott. Az egészségmegőrzés mellett nagy hangsúlyt fektettek a kellemes környezet megteremtésére. Ennek köszönhetően „sómokozó” is található a szobában, sőt a sófalak kék ledfénnyel megvilágítva gyógyítanak.

A helyiségben tett látogatás után Mező István református lelkész áldotta meg az óvodásokat. „Növekedjetek a kegyelembe és a mi Urunk Jézus Krisztusunk ismeretébe, akié a dicsőség most és az örökkévalóságba.”

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?