A brandépítés bölcse

Csütörtök este jobbára a női nem képviseltette magát érdeklődőként a Déryné Rendezvényházban, ahol a közösségi média népszerű tanácsadója, Oravecz Nóra osztotta az észt. Na jó, látott el életvezetési tanácsokkal.

A Vizslásújlak sivárságából felragyogó csillag országjáró körútja részeként ezúttal teljes valójában megjelent a berényi közönség előtt, és huszonhét évnyi életbölcsességének tapasztalataival beragyogta városunk rendezvényházát is. A pódiumon valódi sztárhoz méltón sziporkázott, állandóan mozgásban lévő végtagjai csak felerősítették azt a pozitív energiát, amit szavaival igyekezett átvinni a nem túl lelkes, kissé depresszívnek tűnő jászoknak.

A saját élettörténete alapján úgy tűnt, hiába próbálja győzködni a jelenlévőket, hogy soha ne adják fel a reményt, akkor is csinálják az általuk kitalált dolgot, ha nem értenek hozzá, akkor is vállalják el a munkát, ha netán hónapokig nem is kapnak érte fizetést, hiszen minden lehetséges. Nórának mindenesetre bejött ez a fajta stratégia. Írói képességek nélkül remekül megél könyveiből, blogjából. Semmiféle pszichológiai tanulmányokkal nem rendelkezik, mégis tízezrek követik lelki mankót nyújtó Facebook bejegyzéseit, Instragramon megosztott közhelyes bölcsességeit, életvezetési tanácsait.

Oravecz Nórának sikerült, és talán ez a fajta szemlélet teszi vonzóvá. Ezt a happységet próbálja átvenni az önbizalomhiánnyal, útkereséssel, depresszióval küzdő, jobbára fiatal lányokból, ifjú asszonyokból álló tömeg, akik ima helyett Oravecz Nóra-idézettel indítják a napot, és szigorúan az Oravecz-féle bölcsességgel feliratozott kispárnára hajtva fejüket, az „írónő” pozitív energiát sugárzó könyvével alszanak el.

A Déryné pódiumán azért a háromnegyed órás lelkesítés végére valahogy mintha kihunyt volna az a tűz, amivel a színpadra berobbanva érkezett. A két – nagy nehezen megtalált – kérdezőnek adott válaszokat követően hiába fenyegetőzött az előadó, hogyha nem lesz több kérdés, akkor elmegy. Elengedtük. Tanácsait mindenesetre jól eszünkbe véstük, és ha mégis valami kimaradt volna, szerencsére a közösségi médiából bármikor tanulhatunk tőle.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?