Belelendült a focicsapat

Az NB I-es Diósgyőr fiókcsapata várt október utolsó vasárnapján a berényi futballistákra. Ők az utolsó előtti helyen tanyáztak a 12. forduló előtt így újabb idegenbeli győzelemre számítottak a hozzáértők.

Az első félidőben csak Tisza Kálmán 25 méteres lövése jelentett veszélyt a vendéglátók kapujára. A második játékrész elején pedig a borsodiak szereztek vezetést. Tíz perc elteltével Lékó keresztbe adta a labdát és a jókor érkező Bálint Artúr lekezelte, majd rögtön egalizálta is a meccset (1-1). Később Bálint Artúr fejese a kapufán csattant. Igyekezetük továbbra sem csökkent: Nagy Richárd a 77. percben kiugratta Wágnert, aki a kifutó kapus mellett 16 méterről belsővel a hálóba tekerte a labdát, (1-2). Tíz perc elteltével Bálintot felvágta védője, amiért villant a játékvezető piros lapja. Letelt a rendes játékidő, amikor a 93. percben egy felszabadító rúgást követően Bálint Artúr megiramodott a félpályáról és meg sem állt az ellenfél kapujáig. Gólja után azonnal vége is lett a mérkőzésnek.

DVTK II – Jászberényi FC 1-3

JFC: Menczeles – László, Hevesi-Tóth, Kis B., Fejes – Mile, Lékó – Lukács R. (Bálint A., 14.), Tisza, Nagy R. (Szilágyi N., 90.) – Wágner.

– Ez ismét nagyszerű csapatgyőzelem volt, amihez hozzájárult az is, hogy Bálint Artúr csereként nagyon jól szállt be a mérkőzésbe. Jól játszották meg a társak, ő pedig élt a lehetőséggel. Biztos vagyok benne, hogy a Tállya elleni meccs után is győztes hazai csapatot láthatnak szurkolóink. – nyilatkozta a mérkőzés után Arany László, a futballcsapat vezetőedzője. A mérkőzést november 5-én vasárnap rendezik 13.30-kor.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?