Eperjesi Nándorra emlékeztek

Sajnos már harmadik éve, hogy Eperjesi Nándor a JSE Kondor ITF Taekwon-do szakosztály egykori vezetője nem lehet közöttünk. Emléke azonban továbbra is örökre megmarad főleg a taekwon-dosok nagy családjában, hiszen minden évben Emlékversennyel tisztelegnek egykori mesterük előtt. A 9. Lehel Vezér Nemzetközi Taekwon-do Kupát, október 21-én rendezték Jászberényben.

Az Emlékverseny szokásos módon a résztvevők bevonulásával vette kezdetét, akiket Nagy András Jászberény Önkormányzat Humán Erőforrás Bizottságának elnöke köszöntött. Miután a szövetség első embere Czeba Mihály is szólt a résztvevőkhöz, a Jászberényi SE elnöke dr. Bördös Lajos, – a szoros barátság erősítésének jegyében -, ajándékokat nyújtott át a vendégek klubvezetőinek. A hazai klubokon kívül hat (Csehország, Szlovákia, Románia, Szerbia, Bosznia Hercegovina) nemzet sportolói látogattak el a Jászság fővárosába. Mint azt a rendező Jászberényi SE Kondor ITF Taekwon-Do Szakosztály vezetője Soós László elmondta, nem volt nehéz a külföldi klubokat sem Jászberénybe invitálni, hiszen már Eperjesi Nándor nagyon jó kapcsolatot épített ki velük és ez halála után is megmaradt.

A jászberényi klub tagjai nem okoztak csalódást a hazai tábornak társaival, hiszen 10 arany, 10 ezüst és 9 bronzérmet gyűjtöttek be. Sőt a csapatversenyben is bronzérem lett a jutalmuk a JSE harcművészeinek. Saját kategóriájukban a legfényesebb érmet: Száraz Gergő (3), Bábosik Boglákra (2), Banka Csaba (2), Klein Gergő, Tűzkő Olivér és Filep Márk kapta. Ezüstöt: Balajti Ádám (2), Tűzkő Olivér (2), Klein Gergő (2), Sárközi János, Bordás Arnold, Török Karola és Bábosik Boglárka, míg a bronzérmet: Száraz Gergő (2), Sárközi János, Klein Gergő, Bordás Arnold, Molnár Nikolett, Filep Márk, Tűzkő Olivér és Banka Csaba érdemelte ki.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?