Csak vendéggólok

Továbbra sem találja a győzelemhez vezető utat a Jászberényi FC NB III-as labdarúgó csapata. A Keleti csoport 10. fordulójában az MTK II. ellen hazai pályán javíthatott volna pozícióján Arany László gárdája, de a fiatal vendégek végül magabiztos sikert arattak.

Negyedóra elteltével a fővárosiak előtt adódott az első komoly lehetőség, ami kimaradt, míg az ellen oldalon Tisza lövése egy védőről pattant szögletre. A 31. percben Kis Balázs átadását fülelték le, a meglóduló Jakab elhúzott Hevesi-Tóth mellett is, és a bal alsó sarokba lőtt (0-1).

A 42. percben létszámban is hátrányba került a JFC, miután Sorecz szabálytalanságát azonnali piros lappal büntette a játékvezető. Szünet után tíz emberrel is fölényben játszottak a berényiek, néhány helyzetet is sikerült kialakítani, ám ahogy az utóbbi hetekben, ezekből most sem sikerült betalálni. Az ellentámadásokban bízó MTK II. a kinyíló védelem ellen többször is veszélyeztetett, és a 70. percben már nem volt kegyelem, Szabó Dominik érkezett jól egy visszagurított labdára. (0-2). A vendégcsapatnak még az is belefért, hogy egy büntetőt, illetve egy-két nagy ziccert kihagyjon, a hazaiaknak pedig a szépítés sem jött össze.

Jászberényi FC – MTK Budapest II. 0-2 (0-1)

A várakozáson aluli szereplés egyik fő oka a nagyon kevés rúgott gól (tíz meccsen mindössze kilenc), így ebben a mutatóban mindenképpen előre kéne lépnie a JFC-nek, hogy feljebb kerülhessen a tabellán, ahol jelenleg csak a 13. A következő vetélytárs az újonc Füzesgyarmat lesz idegenben, október 21-én, szombaton. A soros ellenfél csak egy ponttal gyűjtött eddig többet, ezért is lenne nagyon fontos a győzelem megszerzése, melyet Sorecz, és az öt sárga lapja miatt majd szintén hiányzó Mile nélkül kéne kivívni.

Szerző: Szőrös Zoltán

 

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?