Udvariasok voltak az amerikai focisták

Amerikai focicsapatok lepték el október 7-én, szombaton a városi stadion zöld gyepét. A Magyar Amerikai Futball Szövetség a hazai utánpótlás csapatokat több állomásos rendszerben versenyezteti és ennek volt egyik állomása a jászberényi rendezvény.

Kellemes napsütéses idő fogadta az ország legjobb 17 évesekből álló, nyolc amerikai focicsapatát a jászberényi futballstadion edzőpályáján. Városunk klubja a nyáron alakította ki fiatal csapatát és a szövetség három utánpótlástornáján mérettetik meg magukat.

– A 19 évesekből álló csapatunk egy másik egyesülettel fuzionált, de az U-17-es együttesünket önállóan indítottuk, amelyet főleg Jászberényben és a környező településen élő játékosok alkotják. A nyáron kezdtünk velük foglalkozni és most a szövetség által indított kupanapokon veszünk részt, hogy a gyerekek szokják a mérkőzések légkörét. – mondta Balogh Kornél, a Jászberényi Rozsomák AFC csapatvezetője.

A kupanapon megjelent nyolc együttest, két csoportra osztották a rendezők és ezen belül körmérkőzések után alakult ki a sorrend, majd következtek a helyosztók. Az október 7-én lebonyolított kupanapon a fővárosi Wanderers volt a legjobb. A jászberényi fiatalok pedig a győriekkel vívtak nagy csatát a 7. helyért, de végül is alulmaradtak velük szemben. A következő kupanapot Székesfehérváron rendezik, október 28-án.

 

 

Latest posts by Munkatársunk (see all)

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?