Nem volt esélyünk a listavezető ellen

Jászberény NB III-as labdarúgó csapata október 8-án, vasárnap játszotta soron következő bajnoki mérkőzését, a listavezető Monor együttesének vendégeként.

Mintegy háromszáz néző volt kíváncsi a 9. forduló összecsapására, annál is inkább, mert, hogy tavasszal Jászberényben hazai győzelem született. A mérkőzés első félórájában mezőnyjáték folyt a pályán – hasonlóan, mint Putnok ellen -, a kapuk nem igazán kerültek veszélybe. Aztán a félidő vége felé nagyot változott a helyzet. Mintegy 40 méteres keresztlabdával indították csatárukat a hazaiak, aminek ívét nem jól számította ki a JFC egyik hátvédje, amit a monoriak csatára köszönte szépen és bevágta csapata vezető gólját Miski hálójába.

Alig telt el pár perc és újabb védelmi hiba emelte Arany László edző vérnyomását. Egy szögletet követően beragadt az egyik jászberényi védő a visszafejelt labdánál, így a vendéglátók középpályása zavartalanul növelhette csapata előnyét (2-0). A második félidőben már bátrabbak voltak a berényi legények, több támadást is vezettek,kapura lövésük is volt, de a góllal adósak maradtak. Mivel a házigazdák sem erőltették a dolgot, több gól már nem esett.

Monor-Jászberényi FC 2-0

JFC: Miski – Lukács R. (Nagy R.), Kis B., Hevesi-Tóth, Fejes – Mile – Lékó, Ludasi, Tisza, Szilágyi N. (Sorecz), – Bálint A. (Wágner).

– Javulnia kell a támadójátékunknak, mert az eddig szerzett 9 gól, nagyon kevés. Ha ezt orvosolni tudjuk – amiben nagyon bízok -, lesz sikerélményünk, ha viszont ez nem sikerülne, nagyon nehéz mérkőzések elé nézünk – nyilatkozta hazaérkezésük után Arany László edző.

Sorrend a 9. forduló után:1. Monor 23, 2. ESMTK 19, 3. Salgótarján 19, 4. Putnok 17, 5. Balassagyarmat 15, 6. Cigánd 14, 7. MTK II., 13, 8. DEAC 13, 9. Nyírbátor 10, 10. Jászberény 10, 11. Gyöngyös 10, 12. DVTK II. 8, 13. Tiszaújváros 8, 14. Füzesgyarmat 15. Tiszafüred 8, 16. Tállya 6 pont.

Következő hazai mérkőzés október 15-én lesz 15 órai kezdettel, amikor az MTK II. lesz a vendég Jászberényben.

(Archív fotó)

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?