Középmezőnyben a futballcsapat

Az első forduló kiütéses győzelme után kicsit megtorpant Jászapáti felnőtt labdarúgócsapata, de ezzel együtt sincs semmi gond a focisták háza táján, dolgoznak tovább.

A második fordulóban szabadnapos volt a futballcsapat, majd első idegenbeli mérkőzésükre, Nagyiványba utaztak a játékosok, ahol igazán nem szégyenlősködtek, hiszen Ádám Ferenc már a 8. percben megszerezte a vezetést (0-1). Aztán fordult a kocka, a rutinos vendéglátók megfordították az állást a félidőre (2-1). A 2. játékrészben tovább növelték előnyüket a hazaiak, de az utolsó percben Lencse Attila is betalált, így Nagyiván – Jászapáti 4-2.

A következő hétvégén a 4. fordulóban szomszédvári rangadóra várta szurkolóit futballcsapatunk. Remekül kezdődött a meccs, hiszen Menyhárt Dani kétszer is mattolta Jászdózsa kapusát (2-0). Aztán egy rövidzárlat a védelemben és jött a szépítés (2-1). Menyhárt nem udvariaskodott és harmadik találatát jegyezte (3-1). Úgy tűnt a győzelem már zsebben van, de a végjátékban erőre kaptak a dózsai legények és döntetlenre hozták a mérkőzést: Jászapáti – Jászdózsa 3-3.

Szerencsére Tajti Józsefet és „fiait” nem sokkolta a már majdnem megnyert mérkőzés végeredménye, hiszen szeptember 23-án a listavezető Túrkeve otthonából pontot raboltak. Túrkeve – Jászapáti 1-1. A kunsági mérkőzésen Bugyi Gábor volt a gólszerző. Szeptember utolsó napján a három győzelmet jegyző Tiszaszőlős lett volna a vendég, de helyettük csak egy értesítés érkezett, hogy falunap miatt „nem érnek rá” a futballcsapat tagjai! Így természetesen a három pontot Jászapáti kapja majd.

Jászapáti együttese ezzel a táblázat középmezőnyében helyezkedik el. Következik Berekfürdő idegenben, majd október 14-én Tiszaörs együttesét fogadják. Egy hét elteltével elutaznak Kőtelekre, majd október 29-én a Szolnoki Fanatic látogat Jászapátira.

A felnőttek mellett természetesen az utánpótlás csapatok is pályára léptek. Eredmények: U-19: Jászszentandrás – Jászapáti 1-2, Jászapáti – Martfű 1-4, Jászalsószentgyörgy – Jászapáti 5-0, Jászapáti – Kunszentmárton 1-3. Az U-19 a 7. helyen áll a táblázaton két győzelemmel.

U-16: Szanda SE – Jászapáti 6-1, Szentmiklósi FS – Jászapáti 11-3, Jászapáti – Martfű 7-2.

A fiatalok egyelőre a 6., azaz az utolsó előtti helyen állnak, de remélhetőleg ez nem veszi kedvüket, hiszen érthető módon újra fel kell építeni ezt a korosztályt is.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?