Köszönet és tiszteletadás

Az Idősek Világnapja alkalmából múlt csütörtökön Jászberény önkormányzata megemlékezett a város szépkorú polgárairól. Az Ifjúsági Házban megrendezett ünnepségen a Déryné Vegyeskar előadásában hangzottak el részletek az István, a király című rockoperából.

Idén rendhagyó módon kulturális csemegével várták az időseket csütörtök délután. A színvonalas eseményen Szatmári Antalné alpolgármester asszony köszöntötte a közönség soraiban ülőket, valamint a város és a Jászság vezetőit.

A köszöntés után Szabó Tamás polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy az ünnep célja a város szépkorú polgáraival kiemelten foglalkozni, de ezt ne csak jeles alkalmakon, hanem az év minden napján tegyük meg. Az önkormányzat figyelemre méltó hozzáállását alátámasztja, hogy a Megyei Közgyűlés nemrégiben Idősbarát Önkormányzat címet adományozott a városnak. Az elismerésről szóló oklevelet és emlékplakettet Szatmári Antalné mutatta fel a jelenlevőknek.

– A mai nap nem szólhat másról, csak a köszönetről és a tiszteletadásról – fogalmazott Pócs János országgyűlési képviselő, aki cserepes virággal köszöntötte az időseket. Köszöntőjében utalt a múlt viszontagságaira, melyben időseink megteremtették az új generáció életfeltételeit.

A köszönetnyilvánítás után az augusztus 20-án bemutatott István, a király című rockoperát láthattuk, hallhattuk a Déryné Vegyeskar szenzációs koncertjén.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?