Jobb volt a Körmend

Szeptember 30-án megkezdődött a kosárlabda bajnokság az NB I A-ban is. Városunk csapata Körmendet fogadta a nyitónapon, de ezúttal nem sikerült meglepetést okozniuk.

Már az első negyed felénél látszott, hogy ez nem az a Körmend, amely tavaly verseséget szenvedett Jászberényben. Továbbá az is gyorsan kiderült, hogy városunk csapatánál is van még mit helyre tenni. Ez nem is csoda, hiszen csak egy bő héttel a bajnoki rajt előtt lett teljes a játékoskeret. Még el sem kezdődött a bajnokság, Czirbus József térdszalagszakadást szenvedett a Göcsej Kupán, valamint az amerikai Robert Brown sincs egészen rendben, ezért fel sem öltötte a kék-fehér mezt. Így igen „rövid kispad” állt Nikola Lazics vezetőedző rendelkezésére. Mindezeket figyelembe véve a vendégek kezdtek sokkal jobban játszani, és a negyed végére igen biztató előnyt (15-27) kovácsoltak maguknak. A folytatásban már kissé bátrabban játszott a berényi gárda: Bazsótól, valamint Rakicstól egy-egy triplát is láthattunk. Ezzel együtt sem csökkent a különbség és 38-51 állt félidőben az eredményjelzőn.

Úgy tűnik, a negyedórás pihenő jó hatással volt Kerpel-Fronius Balázsékra, hiszen óriási lelkesedéssel kezdték a második játékrészt. Zsinórban hét alkalommal találtak a körmendi kosárba, akik csak 3,5 perc után tudtak válaszolni. De ettől kezdve aztán szép lassan már többször is, így a 3. negyed végére 49-64-es állásnál kezdődött a rövid szünet. Mivel a berényi gárda hét fővel vette fel a küzdelmet a sokkal egységesebb ellenféllel szemben, természetesen egyre jobban fáradni kezdtek, de a szívük továbbra is vitte őket előre, és mindent megtettek, hogy tisztes eredményt harcoljanak ki. Az utolsó negyedet meg is nyerték (22-21), de a mérkőzést elveszítették.

JP Auto-Jászberényi KSE – Egis Körmend 71-85

JKSE: DeShields 26/3, Rakics 12/6, Kerpel-Fronius 3, Lucsics 13, Sejfic 12. Csere: Bazsó 5/3, Cseh -.
A jászberényi csapat láthatóan kisebb erőt képviselt a nemzetközi porondon is fellépő ellenfelükkel szemben, de ennek ellenére nagy lelkesedéssel játszották végig a mérkőzést. Ezt a közönség is értékelte és a verség ellenére tapssal köszönte meg játékukat. Folytatás pénteken Kaposváron.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?