Emlékezetes volt a Szántai Kupa

Pénteken délelőtt huszonkilencedik alkalommal rendezte meg a Lehel Vezér Gimnázium a Szántai Kupát a neves testnevelő emlékére, természetesen a nevét viselő tornakertben.

Az emléktorna résztvevőit, a családtagokat, pedagógusokat, valamint Tamás Zoltán és Bohárné Bató Rozália képviselőket Sipos Zoltán önkormányzati képviselő, a Humán Erőforrás Bizottság tagja köszöntötte. Néhány gondolattal megemlékezett Szántai József személyéről, aki lelkiismeretes munkájával kivívta, hogy emléke előtt tisztelegve az iskola tornakertjét róla nevezzék el.

Előrevetítette, hogy jövőre, a jubileumi év kapcsán regionális sportnapot kívánnak rendezni az esemény alakalmával. A pénteki sportnapot balesetmentes, jó hangulatú küzdelmet kívánva nyitotta meg.

A játékrendet Bartóki József testnevelő ismertette a diákokkal. A teniszmérkőzések már fél nyolckor elkezdődtek, a csapatjátékokat az LVG-Liska kézilabda, Terplán-Nagykáta lány röplabda, LVG-Liska kosárlabda, Klapka-Terplán futballmeccsek nyitották.

Az ünnepség zárómomentumaként a családtagok és a diákok elhelyezték a hála és emlékezés virágait Szántai József emlékművénél.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?