Újra vízilabda mérkőzés Jászberényben

Szeptember 23-án vízilabda mérkőzést láthattunk a Lehel uszoda szabadtéri medencéjében. A jászberényi utánpótlás csapat barátságos mérkőzést játszott Eger hasonló korú pólósaival.

Lehet, hogy még sportkedvelő olvasóink közül sem tudják sokan, hogy a Lehel SC keretén belül 1957-től kezdődően működött egy vízilabda csapata is a városban, amely az OB III-as bajnokságban szerepelt. 1967-ben ugyan megszüntette az akkori Lehel SC vezetése, ám 1978-ban ismét megalakult az úszószakosztály és a Jászberény SE színeiben azóta is funkcionál. Tavaly látott napvilágot, hogy a JSE – karöltve a városvezetéssel – a vízilabdaélet újra élesztésén fáradozik. Ennek első jelét idén szeptember 23-án, szombaton meg is tapasztalhattuk. Ekkor rendezték ugyanis a Jászberény – Eger utánpótlás csapatok barátságos mérkőzését.

– Már jó két éve hogy tervezzük a vízilabda újra élesztését és most úgy néz, ki hogy talán sikerülni is fog. A TAO vízilabdába való bevonása kapóra jött számunkra. Mivel a két létesítmény egyébként is felújítására szorul, pályázatot adtunk be mind a külső, mind a belső strand korszerűsítésére. Reméljük, hogy pozitív elbírálást kap a beadványunk, amelynek eredményéről a közeljövőben kapunk értesítést. Ez közel egy milliárdos költséggel bírna, amiből felújíthatjuk a külső strandon a nagymedencét a vízgépészettel együtt. Ez egyébként egy 50 méter szabványmedence lesz. E mellett a belső strandra – a tervek szerint a hátsó részen az úszómedence mögött – egy kisebb un. edzőmedence lenne építve. Mindkét helyen a két építmény télen sátorborítást kapna, azaz négyévszakos használatot tudnánk biztosítani, mind az úszóknak, mind a vízilabdázóknak és természetesen a nagyközönségnek is. – mondta el Hajnal-Nagy Gábor alpolgármester. Az alpolgármester úrtól azt is megtudtuk, hogy arra is van tervük, hogy a későbbiekben a belső új medence sátor tetejét, modern fixfedéssel váltanák ki. Ezzel közelítenének az üzemeltetés tekintetében a nullszaldóhoz.

– Május óta kezdtük el az edzéseket és mind a lányoknál, mind a fiúknál 9 és 17 év közötti korosztály képviselteti magát, összesen 25-en járnak edzésre. Nagyon lelkesek a gyerekek most 22 fokos a külső medence vize, de ez senkinek nem jelent akadályt, hiszen a hűvösebb idő ellenére is itt edzettünk a héten – ezt már Véghelyi Árpád a berényi társaság edzője nyilatkozta lapunknak.

A berényiek a ZF Eger VK utánpótlás szakágával kötöttek egy megállapodást és ennek keretében Nagy István vezetésével látogattak el Jászberénybe. Az egri utánpótlásedző a berényihez hasonló erőkből álló együttest hozott magával, így mindenki számára hasznos volt a barátságos mérkőzés. A délelőtti meccs valóban az egyenlő erőket mutatta, hiszen döntetlen eredmény született. A délutáni visszavágómérkőzést viszont a berényi alakulat nyerte. A csapat tagjai: Szarvas Lóránt, Tóth Kristóf, Virág Imre, Fábián Tamás, Pásztor Patrik, Demeter Bálint, Szarvas Martin, Dani Dávid, Gyephár Gábor, Tiborcz Bence, Sas Bálint, Sipos Dominik, Szaszkó Botond, Járomi Gábor, Szaszkó Róbert, Kiss Ádám, Rendes Dominik és Kovács Sára voltak.

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?