Szombaton kezd a kosárlabda csapat

Azt még a nyáron közre adtuk, hogy az un. „magyar mag” rendelkezésre áll a jászberényi kosárlabdacsapatnál, viszont az idegenlégiósokra sokat kellett várni, de végre ők is megérkeztek.

A Jászberényi KSE felnőtt csapata augusztus 7-én kezdte meg a felkészülést Nikola Lazic szerb vezetőedzővel és Lo Elhadji Malic másodedzővel. Az előző szezonkeretéből: Cseh György, Bazsó Brúnó, Czirbus József, Nyíri Dániel és Szigedi Bence továbbra is bizalmat kapott, valamint a korábban Jászberényben játszó Kerpel-Fronius Balázs érkezett vissza sikerei színhelyére. Továbbá több saját nevelésű játékos – Rékasi Bojta Bendegúz, Szabó Martin, Mondi Richárd, Kaszás Márton, Novák Áron, Ágota Patrik és Faragó Gábor csatlakozott a többiekhez a felkészülés során. Még egy magyar fiatalember érkezett az itt lévőkhöz, nevezetesen Molnár Marcell. A 23 éves, 1-es poszton bevethető játékos, aki korábban Nyíregyháza, a legutóbbi idényben pedig, a MAFC kosarasa volt.

Az idegenlégiósok soraiban három nemzet kosarasa található a kék-fehéreknél. Uros Lucic (34 éves, 207 cm) szerb „magas ember” érkezett először, aki hazáján kívül több külföldi klubnál megfordult. Pályára lépett többek között az EuroCup, illetve az ABA Liga küzdelemsorozatában is. Keron De Shields (24 éves, 190 cm) 1-2-es poszton bevethető amerikai illetőségű játékos, aki 2016-ban végzett az NCAA-ben szereplő Tennessee State Egyetemen.Tavaly jött át Európába az olasz másodosztályban szereplő Latina Basket gárdájához. Robert Brown (24 éves, 196 cm) szintén az USA-ban az NCAA-ben szereplő Virginia Tech, majd az UAB kosarasa volt. Először Cipruson az Apoel Nicosia együttesében pattogtatott. Az erőcsatár és center pozícióban is bevethető kosaras az előző idényt a Nagyvárad színeiben fejezte be, ahol csapatával részt vett a Fiba EuroCup sorozatban. Ismet Sejfic(24 éves 208 cm) bosnyák válogatott kosaras lesz a berényi gárda centere. Aki nem ismeretlen a hazai mezőnyben, hiszen a legutóbbi szezonban a PVSK színeiben szerepelt. De korábban megfordult hazáján kívül a törököknél és a litvánoknál is.Legutoljára pedig, régi ismerősünk Miljan Raki ccsatlakozott a JKSE együtteséhez, akire ezúttal is irányítóként számítanak az edzők.

Mint azt Gulyás Csaba a JKSE elnöke elmondta, teljessé vált keretük. Előző héten Debrecenben, az elmúlt hétvégén pedig Zalaegerszegen vettek részt a Göcsej Kupán. A bajnoki szezont hazai pályán kezdik szeptember 30-án szombaton, amikor a Körmend lesz a JKSE vendége.

 

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?