Csinos lányok, remek hangulat

A Jászberényi Gimnasztika SE immár VII. alkalommal rendezte versenyét, nevezetesen a Jász Gimnasztika Kupát, szeptember 23-án és 24-én a Bercsényi úti játékcsarnokban.

Mint azt Gyenesné Lékó Éva a JGSE alelnöke elmondta, egyre népszerűbbé vált rendezvényük. Ezt mutatja az előzetes jelentkezés is, hiszen 17 egyesület több mit 220 versenyzője jelezte részvételét. Így kétnaposra hirdették a versenyt, mert a lebonyolítást képtelenek lettek volna egy napba szorítani. Két külföldi – horvát és ukrán – klub is élt a lehetőséggel, így nemzetközivé avanzsálódott a Jász Gimnasztika Kupa.

A tanítványok természetesen edzőik kíséretében érkeztek városunkba, köztük volt a volt válogatott ritmikus gimnasztikázó, Vass Dóra is.

– Többnyire Budapest központú ez a sportág, ezért én nagyon örülök, hogy most már a Jászságban is van ilyen magas színvonalú gimnasztika verseny, mert ez nagyon ritka hazánkban. Én minden kislánynak javaslom, hogy válassza, ezt a sportágat. Egyrészt mert a sport kitartásra nevel, másrészt a ritmikus gimnasztika olyan nőies alakot ad a lányoknak, amit más sportággal nem nagyon lehet összeszedni. – nyilatkozta a ma is nagyon csinos, 38-szoros felnőtt egyéni magyar bajnok.

A berényi egyesület 21 kislányt nevezett az általuk rendezett versenyre, akik csinosan, jókedvűen mosolyogva nagyon szép gyakorlatokat mutattak be és nem mellesleg eredményesek is voltak.

Aranyérmet szerzett:Nagy Petra, Bugyi Ariella Zoé, Katona Laura és Busai Bori. Ezüstérmet: Ország Ágnes,Katona Dorina, Dobos Debóra, Virág Vivien, Gyetvai Veronika és Montvai Dorina. Míg Nagy Szamira és Márton Rita nyakába bronzérem került. További eredmények: 4. Szebenyi Sára, Jakab Laura, Kovács Kinga 5. Németh Amarilla Dóra 6. Balogh Eszter 7. Szabó Dalma 8. Bugyi Amira 11. Juhász Nóra 12. Gyenes Eszter

– Nagy köszönettel tartozunk a szülőknek, akik fáradságukat nem kímélve mindent megtettek annak érdekében, hogy az összes versenyző és hozzátartozó jól érezze magát a kétnapos rendezvényen. Ugyanilyen nagy hálával tartozunk támogatóinknak is, hiszen minden versenyző nagy boldogan egy-egy ajándékcsomaggal térhetett haza. – mondta a verseny végén a JGSE alelnöke, Gyenesné Lékó Éva.

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?