Rally a magyar termékekért

Elrajtolt a XII. Coop Rally szeptember 14-én, melynek második állomása Jászberény volt. Az országjáró autóverseny a minőségi magyar termékek fogyasztására hívja fel a figyelmet, valamint fontos célkitűzése a hazai gyártók bemutatása – erről tájékoztatták a sajtó képviselőit csütörtökön a helyi Co-op Star Zrt., majd a Szatmári Malom Kft.-nél történt látogatások alkalmából.

A szakmai rendezvény ebben az évben Magyarország északkeleti tájain látogatott meg több élelmiszeripari szereplőt, amelyek hosszú távú partnerségben dolgoznak a COOP Gazdasági Csoporttal. Az idén 12. alkalommal megrendezett, a magyar élelmiszer-feldolgozást a középpontba állító Coop Rally ebben az évben a korábbiaknál is népszerűbb volt.

Szabó Tamás, Jászberény polgármestere beszédében a Coop üzletlánc értékeire hívta fel a figyelmet, vagyis a megbízható, jó minőségű haza termékekre, amelyek a bolthálózatot jellemzik. Kiemelte, hogy az a fajta munkamorál, amit az üzletlánc munkatársai képviselnek, helyi-, és országos szinten is folyamatos megújulást eredményeznek.

Az elhangzottakat alátámasztja, hogy a Coop Rally elnevezésű kezdeményezést 2017-ben Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el.

A kitüntetéshez Pócs János országgyűlési képviselő üzenetében gratulált és arra ösztönözte a hallgatóságot, hogy magyar termékek vásárlásával támogassák az ország gazdaságát.

Mersich Mátyás, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja „egyedi és innovatív” jelzőkkel illette a tavaly felújított Szabadság téri Coop áruházat. A sajtótájékoztató ünnepélyességét emelte a Coop Rally emléklap átadása, amit dr. Rédei István, Co-op Star Zrt. elnök-vezérigazgatója vett át.

A vezérigazgató beszédében az áruház előző évi átalakításának fontosságát emelte ki, mely elősegítette az üzletlánc versenyképességét, valamint maximálisan kiszolgálja a vevők igényeit. Külön kitért a bolt meglehetősen egyedi és népszerű kávézójára, amely ennek az eseménynek is helyet adott.

– A jászsági vállalkozások hozzátettek ahhoz, hogy Magyarország gazdasága 4 éve töretlenül fejlődjön, így ma már országszerte 4,4 millió foglalkoztatott van – mondta dr. Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta, hogy a Coop bolthálózat kiszolgálja az erősödő magyar fogyasztói igényeket, valamint a Co-op Star Zrt-nél leginkább tapasztalják a cég megújuló képességét. Beszédét azzal zárta, hogy az élelmiszeripar és a mezőgazdasági termelés kölcsönös együttműködését lehetőségekhez mérten erősíteni fogják.

A Co-op Star Zrt. látogatása után a Szatmári Malom Kft-hez vezetett a versenyzők útja. Az idei Coop Rallyt a minőségi szeszesitalokat forgalmazó Ital Magyarország Kft. nyerte, a Földművelésügyi Minisztérium különdíját a Szatmári Malom Kft. kapta meg.

A szakmai programon száz autóval, három média busszal 115 élelmiszeripari-, kereskedelmi, szolgáltató- és média cég utazott el a Coop Rally keretében. A közel 300 résztvevő kilenc állomást látogatott meg, 735 kilométert megtéve Magyarország északkeleti tájain. A mára már hagyományossá vált rendezvényen élelmiszer-feldolgozó cégeket mutatnak be a résztvevőknek azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a hazai élelmiszer-előállítás értékeire, és a magyar termékek vásárlásának fontosságára.

A Rallyn résztvevők többféle üzemet, így például tejipari, húsipari feldolgozót, malomipari céget, új logisztikai központot, valamint két Coop üzletet látogattak meg. A rendezvény ismételten lehetőséget biztosított, hogy a résztvevők megtekintve több üzemet megismerkedhettek az azokban zajló élelmiszer-előállítás folyamatával.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?