A gyermekosztály családi napja

Családi nappal zárták a nyarat a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Gyermekosztályának dolgozói augusztus 26-án, szombaton, melyet az osztály vezető főorvosa, dr. Badari Ágnes szervezett.

A Szántai József Tornakertben megszervezett napon már reggel 9 órától zajlottak a kicsiket és nagyokat egyaránt megmozgató események. A reggelitől roskadozó asztalokról hamar elfogytak az erőt adó harapnivalók, melyekre, mint később kiderült, igen nagy szükség is volt.

A sorversenyeket a felnőttek kezdték egy eszperente versíró megmérettetéssel, melyet olyan játékok követtek, mint a szivaccsal vízhordás vagy összekötött lábbal futás a távolban elhelyezett bóják megkerülésével. A délutánba hajló csapatpárbajban az orvosi activityhez az egészségügyben kellett jártasnak lenni, míg a kosárra dobásban a sportban jeleskedők remekelhettek. A felnőttek küzdelme alatt sem maradtak a kicsik szórakozás nélkül, akik lovaskocsikázhattak a Margit-sziget körül, kenuzhattak a Zagyván és dartsozhattak, pingpongozhattak a kert fáinak árnyékában.

A kiadós ebéd után a gyerekek vetélkedői következtek, ahol a szervezők már bátrabban nyúlhattak a mozgást és gyorsaságot igénylő feladatokhoz. Előkerültek a vízzel megtöltött lufik, az ügyességi játékok és a földön kúszós, páros kihívások is. Miután a Nap is lemenőben volt, mindenki fáradtan, ajándék süteményekkel megrakodva térhetett haza az együtt töltött, mozgalmasra sikeredett programról.

Szerző:
Kazsimér Nóra

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?