Jászberényben maradt a Kupa

A Jászberényi Röplabda Klub egykori technikai vezetőjére emlékeztek szeptember 15 és 16-án. Ekkor rendezték a Szeles Péter Emléktornát, hat magyar élvonalbeli és Kolozsvár női együttesének részvételével.

A kétnapos emléktornát Oszvald Nándor a Jászberényi RK elnöke nyitotta meg, majd köszöntötte a résztvevőket Pócs János a Jászság országgyűlési képviselője is.

– E torna megrendezését az elkövetkezendő években is folytatni szeretnénk, hiszen ez jó lehetőséget biztosít minden csapat számára a bajnokságra való felkészülésben. – tudtuk meg a JRK elnökétől. A résztvevő csapatokat két részre osztották a rendezők. Az „A” csoport csapatai, – JRK, Nyíregyháza, MTK és a Gödöllő – a Bercsényi úti, a „B” résztvevői – Óbuda Vasas, MTK és a Kolozsvár – pedig, a Nagyboldogasszony Iskola játékcsoportban mérték össze tudásukat.

A Szeles Péter emlékére megrendezett női tornát neves szakemberek is meglátogatták. Köztük Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetségfőtitkára, valamint a magyar röplabda egyik legendás alakja Nyári Sándor, volt szövetségi kapitány is.

– A Jászberényi RK vezetését dicséri, hogy több élvonalbeli csapatot meg tudott nyerni e tornára, így nagyon színvonalas mérkőzéseket látunk. A közelgő bajnokság lebonyolításáról pedig azt tudom mondani, hogy jó ötlet volt. Majd amikor „kettéoszlik” a társaság mind a felső, mind az alsóházban jó színvonalú meccseket fogunk látni, mert hasonló képességű együttesek találkoznak egymással. – mondta a mai napig nagyon energikus, jókedélyű szakember.

A röplabda torna természetesen támogatók nélkül nem jöhetett volna létre.
– Elnök úr megkeresésére örömmel vállaltuk és tettünk eleget a felkérésnek. Reméljük, hogy a JRK által rendezett hasonló eseményeken is jelen leszünk és esetleg még a szervezésben is szívesen részt veszünk. – nyilatkozta a HTCC kereskedelemfejlesztési igazgatója,Kutasi Szabolcs.

Nos, a mérkőzéseket illetően a „B” csoportban a Vasas lett az első, megelőzve Kolozsvár együttesét a berényi lányok pedig Gödöllő és Nyíregyháza legyőzésével lettek csoportelsők. Ebbe még az MTK elleni 2-1-es fiaskó is belefért. A szombati folytatásban a berényi lányok Kolozsvár legyőzésével jutottak a döntőbe, ahol ismét a nyíregyháziakkal találkoztak. Ez a mérkőzés már sokkal kiélezettébe vált, mint a csoportmeccs, minden szett nagyon szoros volt. Leginkább a 2-1-es JRK vezetés után, amikor a berényi hölgyek óriási csatában 30-28-ra nyerték a 4. játékot és egyben a mérkőzést is 3-1 arányban. A 3. helyért lejátszott találkozót pedig, Kolozsvár nyerte a Vasassal szemben.

A női röplabda torna bronzérmese így, a kolozsvári együttes lett, míg az ezüstérmeket a nyíregyházi lányok vehették át. A Szeles Péter emlékére kiírt Kupa pedig, Jászberényben maradt. 4. lett a Vasas, 5. Budaőrs, 6. MTK, 7. Gödöllő. A különdíjakból is jutott a hazai játékosoknak. Ezt Lékó Lilla,Miklai Zsanett és Alina Adamenja érdemelte ki.

Fotók: Gémesi Balázs

 

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?