Pénteken megnyitotta kapuit a VII. expó

Pénteken délután Marczinkó Zoltán államtitkár helyettes az expo színpadán ünnepélyesen megnyitotta a VII. Jász Expo és Fesztivált.

A három napon át tartó rendezvény részvevőit a kiállítókat, meghívott települések delegációit, az érdeklődőket, szervezőket és nem utolsó sorban Jászberény közösségét Szabó Tamás polgármester házigazdaként köszöntötte.

Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője szintén üdvözölte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta az expo híven tükrözi a jászok példaértékű szorgalmát, gazdasági sikerét. Tiszteletét fejezte ki a vállalkozóknak, elsősorban a dr. Rédei István vezette Menedzser Klubnak. Kovács Sándor, a Jász nagykun Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a Jászságot egy szigethez hasonlította, mely kultúrájában, hagyományaiban, gazdaságában kiemelkedik környezetéből, ahová jó megérkezni, ahonnan érdemes tapasztalatot gyűjteni. Marczinkó Zoltán nyitóbeszédében kiemelte, hogy a Jászság és Jászberény gazdasági törekvései egybecsengenek a kormány gazdaságpolitikájával, jól tükrözik az ország fejlődését, stabilitását, lendületét. A díszvendégként jelen lévő Nyíregyháza polgármestere, Kovács Ferenc köszönetet mondott a meghívásért és bizakodását fejezte ki a két település kapcsolatának további bővítéséhez. Az iráni kereskedelmi kapcsolatokért felelős központ képviselője a két ország közötti gazdasági együttműködési lehetőségek keresésére invitálta a cégek vezetőit. A delegáció értékes, tradicionális kézműves termékekből álló ajándékcsomagot adott át a Jász Múzeum részére, amelyet Hortiné dr. Bathó Edit intézményvezető köszönettel fogadott.

A következőkben a vásár díjainak átadójára került sor. A VII Jász Expo és Fesztivál Nagydíját a Dometic Zrt. kapta, melyet Marczinkó Zoltán nyújtott át. A Vásárdíj a jásztelki Kókai és Társa Kft-t illette meg. A Vásár Különdíját a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. standja nyerte el. Jászberény Különdíját a Jász Ablak kapta. A JÖSZ Különdíját Jászfényszaru vehette át. A megyei Kereskedelmi és Iparkamara díjára a Hering Autóház Kft. volt jogosult. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Különdíját a Gasztorbi vállalkozás, Berente Róbert jászberényi kistermelő kapta. A VOSZ Különdíját a Téba Tüzép képviselője vette át. A Jászsági Menedzser Klub Díját a Boros és Fia Kft-nek ítélte oda az egyesület.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?