Mesés könyvtár

Először tavaly nyáron kerültek színes mesefigurák a könyvtár falaira, amely nagy sikert aratott a lurkók körében. Idén folytatódott a kezdeményezés és tovább szépült a gyermekrészleg.

Augusztus 21-én három hetes leltár után ismét megnyitotta kapuit a városi könyvtár. Az első emeletre felsétálva már a lépcsőfordulóban szembetűnő a változás, vagyis az ajtó fölött teázó közel kétméteres sárkány, amint éppen könyvet olvas. Nos, ez egy könyvtárban annyira nem is meglepő, az annál inkább, hogy Verseginé Ujhelyi Petra az illusztrációk kidolgozója mindenféle sablon és előképzettség nélkül festette meg. Ahogyan ő mondta „isteni adottság.”Ehhez persze semmi kétség, és a képeket elnézve kétszer is sorban állhatott a Teremtőnél.

– A múlt évben a könyvzugi manókat festettük a könyvtár falaira. Idén új koncepciót választottunk, mivel nem lett volna ildomos más manókat melléjük festeni – részletezte a könyvtár munkatársa, majd csapatáról is beszámolt. – Tavalyhoz hasonlóan idén is a Boserép Kft. és a PPG Trilak, a színmester Kft. támogatta a projektet. Természetesen voltak segítőim is: Balázs Petra, Sisa Georgina, Szász Emese és Kis Virág, akik az érettségihez szükséges 50 órát töltötték nálunk. Nemcsak az előtér színesedett, a foglalkoztató terem is új pompájában ragyog. A kék falfelületen népmesékre utaló motívumok foglalnak helyet, ezzel is barátságosabbá téve a helyiséget. A kicsik birodalmába eddig egy egyszerű barna kapu vezetett, de ezen a nyáron ezt sem kerülték el a színes festékek.

Verseginé Ujhelyi Petra elárulta lapunknak, hogy a könyvtár szépítése még közel sem ért véget, újabb és újabb ötletek vannak a kreatív könyvtárosok tarsolyában.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?