Szeles Péter röplabdatorna

Az előttünk álló hétvégén, szeptember 15-16-án, pénteken és szombaton több külföldi és neves NBI-es csapat részvételével felkészülési torna lesz városunkban Szeles Péter Röplabdatorna néven. Oszvald Nándort, a rendező Jászberényi Röplabda Klub elnökét kértük gyors tájékoztatásra.

Mi a célja a JRK vezetésének a torna megrendezésével?
Alapvető célunk, hogy így szeptember közepén, a felkészülési időszakban, az ország jelentős felnőtt csapatai lehetőséget kapjanak a megmérettetésre. Természetesen a saját csapatépítési tervünkben is jelentős állomás ez, fel tudjuk mérni, hogy hol tartunk. Szeretnénk a város sportszerető közönségét kiszolgálni, színvonalas találkozókkal jó szórakozást nyújtani.

Kik vesznek részt a tornán?
A bajnokcsapat kivételével, akiknek a felkészülési tervébe nem illett bele ez a torna, a legerősebb hazai élvonalbeli gárdák játszanak a berényi közönség előtt két helyszínen, a Bercsényi úti sportcsarnokban és a Nagyboldogasszony Iskola sportcsarnokában. A csapatok: Nyíregyháza, Vasas, MTK, Budaörs, Gödöllő, Jászberény, Kolozsvár.

Nemzetközi tornában gondolkodtak?
Új tradíciót szeretnének elindítani ezzel a versennyel. A szervezés során megerősített bennünket az a tény, hogy évtizedekkel ezelőtt jelentős nemzetközi tornákat rendezett a város. Maga a sportág azóta is mélyen gyökerezik Jászberényben. Van mire büszkének lenni, és van mire alapoznunk. Most Kolozsvár képviseli a nemzetközi röplabdát, de jövőre testvérvárosunk Vechta csapata is itt lesz, és másokkal is tárgyalunk.

Milyen szereplésben reménykednek?
Éppen arra is jó ez a torna, hogy felmérjük az erőnket, azt, hogy hol tartunk. Az biztos, hogy küzdeni fognak a lányok, szoros meccsek lesznek. Ha győzünk, az persze nagy öröm, de ha mindent beleadnak és szoros csatában alulmaradunk, akkor is boldogok leszünk a szép játék miatt.

Hol tart a csapat építkezésben?
A TAO révén látványsportággá minősítették a röplabdát is, ami az anyagi alapokat biztosítja. Tíz korosztály van jelen nálunk, külön képesített szakedzőkkel, akik egymásra épülő rendszerben tanítják, edzik a fiatalokat az alsó tagozatosoktól a felnőtt csapatig. A jászberényi gyerekek mellett jönnek saját maguktól is a Jászságból a röplabdázni vágyók, de három iskolával – Jászkisér, Nagykáta, Sülysáp –, szervezett kapcsolatunk van, fizetni tudjuk az ottani tornatanárokat. Az utánpótlásnak is rendes felszerelése van, az alapok a tehetségek megtalálásához és felkarolásához adottak.

És milyen a felnőtt csapat?
Rendkívül összetartó, lelkes társaság. Csupaszív és dinamika a csapat. Erre szükség is lesz, mert a TAO révén megerősödött a magyar bajnokság első két vonala. Már a másodosztályban is van amerikai edző, úgyhogy izgalmas szezon elé nézünk. Mi a saját nevelésű tehetségekben hiszünk hosszú távon. Bizonyára jól erősíti a csapatot két idegenlégiósunk, Yana és Alina nemzetközi rutinjával, humorával és kohéziós erejével. Érdemes lesz kijönni a tornára és később a meccseinkre.

Vélemény, hozzászólás?