Középiskolák tervei

A tanévkezdés kapcsán városunk három középiskolájának vezetőjét kérdeztük az intézményeiket érintő változásokról.

Antics István, a 250. születésnapját ünneplő Lehel Vezér Gimnázium igazgatója elmondta, hogy a nyári szünetben önkormányzati segítséggel, illetve a Jász-Plasztik Kft. anyagi támogatásával kifestették az iskola régi épületének folyosóit, termeit. Szintén megújult a könyvtár, amihez a fenti támogatókon túl a Jászberényi Tankerület is hozzájárult. Az intézményhez öt új kolléga érkezett. A tanévben a hagyományok szerint négy középiskolai osztály indul, összesen 115 tanulói létszámmal. Az igazgató a képzési rendszer kapcsán hozzátette, még az elkövetkező hetek feladata a tanrend végleges kialakítása.

Demeter Sándor, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium igazgatója tájékoztatott, hogy a nyár folyamán a gimnázium épületében elkészült egy 14 munkahelyes informatika terem. Projektorokat szereztek be, valamint felújították az első osztályosok tantermeit. A 9. évfolyamon 24 tanuló kezdi meg tanulmányait. A Nagyboldogasszony Székhely Intézményben 650 tanuló kezdi a 2017/2018-as tanévet, az első évfolyamon három osztályban 74 gyermek. Demeter Sándor az Angyalkert Óvoda fejlesztéseiről is tájékoztatta lapunkat. Elmondta, szeptembertől négy óvodai csoportban kezdődik meg a tanév. Az új óvodai csoporthoz két óvodapedagógus és egy dajka érkezett. Az önkormányzat támogatásával elkészült a sószoba.

A Szolnoki Műszaki SZC Klapka György Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában is több pozitív változás történt a nyár folyamán. Tamás Zoltán igazgató nevében kaptunk tájékoztatást arról, hogy a szépészet szakmához masszázságyat, a kereskedelmi szakmához árazógépeket, szeletelőgépet, pénzvizsgálót, bevásárló kocsit, a gépészet szakmához RS görgős alátámasztót, Extol szerszámoskocsit, kézi raklapemelőt kaptak a tanulók. A tanétterembe rendezvényasztalokat, székeket szereztek be. Az épületen is több fejlesztést elvégeztek a nyár folyamán. Megtörtént a Rákóczi út felőli nyílászárók cseréje, a homlokzat hőszigetelése. Kifestették és klimatizálták az irodákat, mázolták a tanári szobát, parkettáztak, valamint a meglévő parkettákat csiszolták, lakkozták. A pedagógus létszám öttel növekedett, így összesen 46 főállású pedagógus és egy részmunkaidős tanár dolgozik az intézményben a 15 óraadó mellett. A 2017/18. tanévben 551 tanuló kezdi meg a tanévet 26 osztályban. Újdonságként a cukrász szakma indul.

Kárpáti Márta

Kárpáti Márta

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?