Érdekes üzemlátogatás a Molnár és Társánál

A Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum résztvevőit augusztus 11-én, pénteken délelőtt fogadta id. Molnár László és felesége, a Molnár és Társa Kft. tulajdonosai.

A családias, baráti hangulatú látogatás során megannyi új, pozitív benyomást szereztek a világ számos tájáról érkező vendégek. A húsz éve alapított Molnár és Társa Kft. ügyvezető igazgatója, id. Molnár László közvetlenül fogadta az üzemlátogatás résztvevőit a Nagykátai úti telephelyükön. Végigvezette a kis csapatot a raktáron, az üzemen, és bemutatta vállalkozásukat. Ugyan a bejárás napján még tombolt a nyári forróság, de a csarnokot átjáró szellő enyhítette a hőérzetet.

Belépve a telephelyre, majd a raktárba, rögtön szembetűnt a látogatónak, hogy milyen katonás rend és tisztaság jellemzi a vállalkozást.

Molnár László elmondta, hogy cégük alapításakor elsődleges céljuk volt a helyi cégek kiszolgálása, majd egyre terjeszkedtek. Két éve külkereskedelemmel is foglalkoznak, jelenleg 17 országba szállítanak, köztük legnagyobb mennyiségben Romániába, Horvátországba és Szlovéniába. A 20%-ban munkavédelmi eszközök gyártásával és 80%-ban kereskedéssel foglalkozó vállalkozásukban nagyobb részt saját márkás, Rock Safety termékeiket értékesítik, amelyek saját gyártású kötött, és más országokban gyártatott munkavédelmi kesztyűk, ruházatok és egyéb munkavédelmi eszközök. Céljuk, hogy gyarapítsák saját márkás termékeik számát. Ennek érdekében raktárhelyiségeiket is szeretnék bővíteni, mert a jelenlegi területet már kinőtték. Eddig sikeresen haladnak útjukon, hiszen hitel nélkül gazdálkodnak igen nyereségesen, és minden évben tudják bővíteni a forgalmukat. Év eleje óta 1173 vevőjük volt. Jelenleg naponta 200-250 csomagot küldenek megrendelőiknek.

Felgyorsították és folyamatosan fejlesztik informatikai rendszerüket, amelyben naprakészen vezetik az áruforgalmat. A weboldalt hamarosan teljesen átalakítják, hogy mobiltelefonra is alkalmazható legyen. A webáruházban jelenleg 4300 különféle terméket értékesítenek, míg a raktárban 23 000 féle terméket tárolnak. Az informatika ipari alkalmazása az utóbbi időben előtérbe került, ennek egyik vívmánya a termékautomata, melyből a dolgozók maguk vehetik fel a munkaruhát. Így a rendszerben szerepel, hogy ki, miből, mennyit használt.

Nemcsak információkat hallhattak a résztvevők, de meg is tekinthették a raktárt, annak működési elvét, majd az üzemet, ahol meglehetősen zajos, ám annál hatékonyabb gépek kötik a kesztyűket Az emeleten, a varrodában kézzel tökéletesítik a gépi munkát, de minták, logók nyomtatásával, hímzésével is foglalkoznak különféle textíliákra.

A szemle során szívesen álltak a kíváncsi látogatók rendelkezésére a cég alkalmazottai is, akik egytől egyig kedvesek és türelmesek voltak, minden kérdésre készségesen válaszoltak.

A cégalapító munkáját városunk is elismerte, 2016-ban Jászberény Város Mecénása díjban részesítette id. Molnár Lászlót, aki jeleskedik társadalmi szerepvállalásban, a rászorulók megsegítésében is.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?