A sétáló utca terve

A Jászberény Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül meghirdetett „Zöld város kialakítása” című pályázat keretében pozitív elbírálásban részesült. A pályázat keretében megújul a Polgármesteri Hivatal udvara, ami egyben átjárást fog biztosítani Jászberény, Táncsics Mihály utca – Zirzen Janka utca között.

A projekt megvalósítása több építménnyel rendelkező ingatlant is érint (2/1, 2/2 hrsz.). A 2/1 hrsz. alatti ingatlan magántulajdonosokból álló társasház, a 2/2 hrsz.-ú ingatlan önkormányzati résztulajdonú, de többségi magántulajdonú közös tulajdon. Mindkét ingatlan tekintetében bontani szükséges, mely lehetővé teszi majd közterület/út kialakítását, jelen állapot szerinti zsákutca megszüntetését, a szabad átjárást. Az önkormányzat ezen bontási munkálatok elvégzésére érvényes bontási engedéllyel rendelkezik.

A bontást követően a tulajdonosi viszonyok egyidejű rendezése mellett mindkét hrsz. esetében telekmegosztási eljárást kell kezdeményezni, így a társasházi ingatlanrész is és a közös tulajdon megszüntetése révén létrejött új ingatlan is az önkormányzat 1/1 tulajdonát fogja képezni, megteremtve ezzel a lehetőséget, hogy azok a területek útként kerülhessenek használatba.

A folyamat első lépése az ingatlanrészek lebontása, melyet követ a telekmegosztási eljárás megindítása. Tekintettel arra, hogy a 2/1 hrsz.-ú ingatlan magántulajdon, így – bár érvényes bontási engedély van – a bontás megkezdéséhez a tulajdonosok hozzájárulása szükséges. Ezen hozzájárulás előzetes megállapodás nélkül nem kapható meg. A végleges szerződés megkötése és a jogügylet(ek) lebonyolítása bontást követő pontos mérések alapján, földmérő által elkészített vázrajz alapján történhet.

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?