Nyílik a hetedik Jász-Expo

Szeptember 8-10-én, péntektől vasárnapig kiállítással egybekötött színes fesztiváli kavalkádot és a gazdag gasztronómiai kínálatot ígér az VII. Jász-Expo & Fesztivál, amely évente kerül megrendezésre a Jászság fővárosában, a térség gazdasági és kulturális központjában, Jászberényben.

A vidéki expók sajátos varázsával rendelkező Jász-Expo, a Jászság gazdasági kirakataként elsősorban cégeknek, vállalkozásoknak kínál bemutatkozási lehetőséget. Az egyre kedveltebb rendezvény elsősorban a régió piacfejlesztését szolgálja, s egyben a Jászság mindenkori aktuális gazdasági kirakatát kívánja megteremteni.

Az expo társrendezvénye – egyebek mellett – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiváló hazai élelmiszerek kollektív standja, ahol térségi termelők által megtermelt és előállított élelmiszerek kóstoltatása és vására marasztalja a közönséget. Hagyományosan megrendezésre kerül a Berényi Autószalon 2017, az Autó Márkakereskedők Kiállítása is, melyen a térség márkaképviseletei a népszerű típusok és új modellek bemutatása mellett egyedi kedvezményekkel is várják az érdeklődőket.

Helyszín Jászberény főtere, a Lehel vezér tér, amely az expo pavilonokon, Autó Kiállításon, fesztivál színpadon túl a kézműves vásárnak és a Gasztro-Szigetnek is helyet ad. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is magas színvonalú hang- és fénytechnikával felszerelt fedett színpadon mutatkoznak be a fesztiválra érkező fellépők. Számos amatőr néptánc és kulturális csoport műsorai váltják majd egymást, de az ünnepélyes megnyitó után itt élvezheti majd a nagyérdemű közönség a bábcsoportok előadásait, zenés vásári komédiákat, és tánciskolák bemutatóit is. A három nap alatt kórusok, énekkarok előadásai is színesítik a sztárvendégekkel tűzdelt programsorozatot. (A részletes program a 11. oldalon található).

Az VII. Jász-Expo & Fesztivál díszvendége idén Nyíregyháza városa lesz, amely az expón való bemutatkozás mellett nívós kulturális programokat is hoz magával. Idén is hagyományosan bográcsokban, üstökben készül majd a Jászsági Ebéd amit muzsika szó mellett kóstolhat az ide látogató közönség.

Kézműves foglalkoztatók, népi játékokat felvonultató játszóház mellett sok érdekes és színes program várja a kicsiket és nagyokat, az ide látogató családokat. A látogatók belépőjegy nélkül tekinthetik meg az expót és a kísérő programokat egyaránt.

A Fesztivál minden bizonnyal idén is több ezer látogató számára kínál vonzó zenei, gyermek-, folklór programokat, sztárfellépőkkel. A Jász-Expo média támogatója a Jászkürt Újság és a BerényCafé.

Vélemény, hozzászólás?