Korisaink már a jégen

Augusztus végére a jászberényi fedett műjégpályát már „lefagyasztották” az idei szezonra, így a jégsport képviselői már itt tartják edzéseiket.

A kinti 30 fok körüli hőmérsékletből bizony nagykabátba és hosszú nadrágba kellett besétálni a jégpályára, ahol Belovai József dirigálta népes tanítványait. Az edzésprogram szerinti gyakorlatokat egy-egy perces pihenőidő követte, így az egyébként rövid beszélgetésünk majd a tréning végéig elhúzódott.

– Felkészülésünket a nyári száraz edzésekkel kezdtük, illetve utánpótlás válogatottjaink jégre tudtak lépni a fővárosban. Továbbá a tehetséggondozó csoportban is nagyon sok gyermek korcsolyázik. Nagy örömünkre a berényi jégpályát is igénybe vehetjük most már, amire nagy szükségünk is van, mert egyrészt nem kell utaznunk, másrészt nemsokára kezdődik a jeges időszak.

Augusztus 23-án a Felnőtt Magyar Bajnoksággal kezdünk, ahová Sziliczei Rebeka, Túri Anna, Somogyi Barbara és Zsigó Máté kapott meghívást. Ezt követően Budapesten rendezik a Világkupát, ami az olimpiai selejtező első állomása is egyben. Majd ismét magyar versenyekkel folytatódik a program. Novemberben, Debrecenben a Csizmadia Kupára utazunk, decemberben pedig a Mikulás Kupa következik a fővárosban – mondta el Belovai József a JSE gör- és gyorskorcsolya szakosztály edzője.

Archív fotó: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?