A B-Beton nyerte a Szent István Kupát

A Humán Erőforrás Bizottság támogatásával a Kispályás Labdarúgó Verseny Bizottság Szent István Kupa néven labdarúgótornát rendezett augusztus 19-én.

A Nagy András által vezetett Humán Erőforrás Bizottság – amely a sportot is felügyeli –, nagyra értékeli a városban évek óta nagyon népszerű tömegsportrendezvényt, nevezetesen a kispályás labdarúgást, így támogatásban részesítette a nyárvégi torna megrendezését is. Ezzel egyben hagyományt is szeretnének teremteni, hogy az 5-6 éve megszakadt eseménysor tovább folytatódjon.

A műfüves labdarúgópályán csoportmérkőzések formájában kezdődött meg a küzdelemsorozat, majd az egyenes kiesés szakaszban a továbbjutott legjobb csapatok döntötték el a végső sorrendet. A közel 35 fokos hőségre való tekintettel, a 3. hely sorsát hetes rúgásokkal döntötték el a felek, amiben a Berény Barátok bizonyult jobbnak, a Fészek Sörözővel szemben.

A döntőt viszont lejátszották, de nagy küzdelemben döntetlenre végződött a találkozó, így félórás játék után, ők is hetes rúgásokra kényszerültek. Ez is óriási párbajt hozott, hiszen az „elfogyott” mezőnyjátékosok után a kapusoknak is be kellett szállni a büntetők rúgásába. Végül egyetlen egy különbséggel a jászberényi B-Beton került ki győztesen, így övék lett a Szent István Kupa. A hatvani Mesterek csapata végzett a 2. helyen, a Berény Barátok együttese lett a 3. helyezett, a 4. helyen pedig a Fészek Söröző végzett.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?