Népszerű a szabadtéri fitneszezés

A meleg, nyári idő kedvez a szabadban való időtöltésnek, sportolásnak, melyhez remek lehetőséget kínálnak városunk fitneszparkjai. Egy korábbi cikkünkben a street workout, azaz a saját testsúlyos edzés kedvelőit mutattuk be, akik már igazán otthon érzik magukat a különleges elemekkel felszerelt pályákon. Írásunkra olvasóink reagáltak és a dicséret mellett felhívták a figyelmet a Margit-szigeti pálya egy hiányosságára is. Az alábbiakban közöljük levelüket.

„Először is szerettünk volna köszönetet mondani azért, hogy bemutatták ezt a szívünkhöz igen közel álló sportot, mellyel mi is jelen vagyunk a város számtalan, jól ismert sportága mellett. Számunkra nagyon fontos, hogy népszerűsítsük ezt a fajta mozgást, ezzel talán meghozva a kedvet másoknak is. A pálya megépítése óta több csoport és egyesület is kijár edzeni, ezért elengedhetetlen a megfelelő karbantartás. Mi amennyire csak lehet, igyekszünk vigyázni az eszközökre, de az időjárással és egyéb rongáló tényezőkkel szemben tehetetlenek vagyunk. Kora tavasszal az egyik főelemet a J.V.V. Nonprofit Zrt. munkatársai eltávolították, mert balesetveszélyessé vált, ám sajnos azóta sem helyettesítették.

Májusban, a sportágválasztóhoz közeledve levelet küldtünk a program szervezőinek, azaz a Jászkerület Nonprofit Zrt. munkatársainak a pálya hiányosságaival kapcsolatban, mert mi is szerettük volna megmutatni magunkat a rendezvényen. Sajnos választ nem kaptunk, és a központi elem nélkül végül a felkészülés és a bemutató is elmaradt.

Azóta az Érparton elkészült egy teljesen más kialakítású és célú fitneszpark –, amelynek természetesen örülünk –, de a mi gyakorlatainkhoz és edzéstervünkhöz inkább a Margit-szigeti pálya eszközei alkalmasak. Az előbb jelzett fontos elem valóban hiányzik, mi azonban ahogy tudtuk, kihasználtuk a többi elem adta alternatívát. Lassan fél év eltelte után szeretnénk, ha pályánk ismét visszanyerné régi formáját. Cserébe megígérjük, hogy az ősszel tartandó autómentes napon kiteszünk magunkért, megmutatva, hogy érdemes ebbe a sportágba fektetni, akár időről és energiáról, akár egy új pályaelemről van szó.”

Vélemény, hozzászólás?