Még az idegenlégiósok hiányoznak

Arról már beszámoltunk olvasóinknak, hogy a város női röplabda NB I-es, valamint NB III-as labdarúgócsapatának játékosállománya rendeződött az ősszel kezdődő küzdelemsorozatra. Ezúttal a kosárlabdások háza táján érdeklődtünk.

Gulyás Csaba a Jászberényi Kosárlabda SE elnöke elmondta, hogy először az edzői stábot állították össze. Az előző bajnoki évad után, Lo Elhadji Malickkal állapodtak meg abban, hogy másodedzői szerepet vállal a csapatnál. Vezetőedzőnek pedig Nikola Lazicot szerződtették. Az 55 éves szerb szakember Szegedről teszi át székhelyét Jászberénybe.

Az előző évi keretből továbbra is nálunk játszik Cseh György, Bazsó Brúnó, Czirbus József, Nyíri Dániel és Szigedi Bence. Hozzájuk csatlakozik a korábban Jászberényben játszó Kerpel-Fronius Balázs is, aki a ZTE színeit erősítette eddig. Továbbá négy saját nevelésű játékos – Rékasi Bojta Bendegúz, Szabó Martin, Mondi Richárd és Kaszás Márton – is a felnőtt kerettel készül a következő szezonra. Természetesen idegenlégiósok szerződtetése is napirenden van. Nikola Lazic mester folyamatosan elemzi a kapott információkat a lehetséges játékosokról.

– Több játékossal már tárgyaltunk is, többek között Rastko Dramicsaninnal – aki több évig játszott nálunk –, de nem tudtunk vele megegyezni, így Kecskemét színeiben fog majd játszani az ősztől. A korábbi gyakorlatnak megfelelően 4-5 idegenlégiós szerződtetésében gondolkodunk. Az még nem jelenthető ki egyértelműen, hogy amerikai, vagy európai játékosok húznak majd magukra kék-fehér mezt Jászberényben – mondta el a KSE elnöke.
A JKSE augusztus 7-én kezdi meg a felkészülést a fent felsorolt játékosokkal, az idegenlégiósok pedig legkésőbb augusztus végén, szeptember elején érkeznek Jászberénybe. A kosárlabda bajnokság – a magyar válogatott Európa-bajnokságon való részvétele miatt –, valószínű októberben kezdődik majd el.

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?