Legyél te is hithős!

Több mint száz gyermek táborozott a Jászberényi Református Egyházközség szervezésében a Thököly úti gyülekezeti házban július első hetén.

A gyülekezeti táborba a Jászság több településéről érkeztek óvodás, általános- és középiskolás korú gyermekek július 3-án, hétfőn reggel még kicsit félszegen. Mező István református lelkipásztor és szintén lelkész felesége, Ildikó szeretetteli fogadtatása azonban hamar közösséggé kovácsolta a csapatot és igazán gazdag hetet tölthettek együtt. A Jászberényi Református Gyülekezeti Házat és udvarát vidám gyermekkacaj töltötte be, míg a templom az imádság, az elmélyülés és a szívből szóló énekek színtere volt.

Amint a tábor címe is hirdeti: „Legyél te is hithős!”. E jelmondat és a reformáció 500. évfordulója köré szerveződött foglalkozásokon keresztyén hitünk legfontosabb alapigazságait vették át a gyermekekkel Bibliai történeteken keresztül – tudtuk meg Nagytiszteletű Mező István lelkész úrtól. „A Szentírás központi igazságait szeretnénk megérteni… A keresztyén ember számára a legfontosabb személy Krisztus, aki egyedüli közbenjárónk utunkon a mennyei Atyához, a szeretet Istenének a megértéséhez.” Mező Istvánné Ildikó lelkipásztor hozzátette, hogy a hét folyamán a reformáció öt alapigazságáról elmélkedtek a gyerekekkel a bibliai órákon: egyedül a Szentírás, egyedül hit által, egyedül Krisztus, egyedül kegyelemből, egyedül Istené a dicsőség.

A napi bibliai idézetek, hitigazságok, énekek és természetesen a sok-sok játékos foglalkozás mellett minden nap vendégeket is fogadtak a táborban. Hétfőn elsősegélynyújtással ismerkedhettek meg a fiatalok Szaszkó Kálmán mentőtiszttől, kedden a Gedeon Társaság jóvoltából minden gyermek kapott egy-egy Bibliát. Szerdán a ceglédi Molnár Mária Református Fogyatékos Ápoló-Gondozó Otthonból érkeztek vendégek a táborba. Mező István lelkész meglátása szerint sokat tanulhatunk a fogyatékkal élőktől, például a szeretetet. „Mindenképpen jó lenne megtanulni valamennyiünknek az ő szeretetnyelvüket, és bátran árasztani a szeretetet embertársaink felé.” Csütörtökön Gombola András tartott előadást életének sötét korszakáról, szenvedéseiről, vívódásairól, majd Isten segítő kezének megfogásáról és megszilárdított hitéről. A nap folyamán a Jászberényi Rendőrkapitányság munkatársai is ellátogattak a táborba, élményszerűen mutatva be a gyermekek számára a bűnmegelőzést. Vasárnap méltó módon, ünnepi istentisztelettel zárult a tábor, szeretetvendégséggel és jutalomosztással.

A szervezők köszönetet mondanak minden segítőnek, aki részt vett a gyermekek táboroztatásában, valamint Szabó Tamás polgármesternek és Jászberény Város Képviselő-testületének támogató segítségükért, mellyel hozzájárultak a táborozó fiatalok ellátáshoz. Nagy András HEB elnök és Keresztesi János személyesen is meglátogatta a táborozókat és örömmel konstatálta, hogy az önkormányzat által felajánlott támogatás jó helyre került, jó célt szolgál a táborozó fiatalok testi-lelki fejlődésében.

Jó hír, hogy a Jászberényi Református Egyházközség július 24. és 28. között szintén tábort szervez 7-13 éves gyermekek részére, ezúttal angol nyelvi specializációval. A Szentírás Szövetség angol és magyar anyanyelvű munkatársainak közreműködésével vidám, játékos foglalkozásokkal, bibliai tanítással, angolórákkal, valamint angol énekekkel várják az ifjúságot. Korlátozott számban még lehet jelentkezni a táborra a Thököly úti Lelkipásztori Hivatalban.

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?