Munkalehetőség a diákoknak

A diákmunkát kínáló szövetkezetek idén is széles választékkal várják a dolgozni vágyó tanulókat. Nagyrészt üzemek, gyárak ajánlanak munkát, de számos helyen hirdetnek állást tolmács, pénztáros és árufeltöltő pozícióra is.

A diákmunka szövetkezetek akár egész évre biztosítanak állást a tanulók számára, azonban sok diák az érettségi szünetben vagy a tanév végén keresi fel a munkát kínáló szervezeteket. Az álláskeresők száma évről évre kevesebb, túlnyomó többségben 16-17 évesek jelentkeznek, viszont rájuk szigorúbb munkatörvény vonatkozik. Többek között nem vállalhatnak éjszakai műszakot és túlórát sem. Ennek ellenére érdemes csemegézni az állásajánlatok közül, hiszen több száz helyen kedvező feltételeket és magas órabért ajánlanak a tanulók számára.

– A diákmunkáért a legalacsonyabb bér a minimálbérrel megegyező bruttó 733 forint óránként, de munka függvényében ennél akár többet is adhatnak a munkaadók – ismertette Gaál József, a Diákmunka Központ elnöke.

A Kossuth utcai szövetkezet több száz diákot foglalkoztat az Electrolux Lehel Kft-nél, a Samsungban, valamint a jászberényi autóipari beszállító cégeknél. Emellett számos jászsági üzembe keresnek diákokat, mások mellett Jászfényszarura, Alattyánra és Szolnokra. A fentebb említett cégek javarészt operátori és csomagolói munkára keresik a legtöbb a fiatalt.

A jászberényi Melódiák főként a városi és a környező települések gyáraiba kínál állást, például Jászárokszállásra, Alattyánra, Nagykátára és Jánoshidára is biztosítják a eljutást. A Melódiák munkatársa elmondta, hogy kitűzött céljuk a fiatalokat saját szakmájukban elhelyezni. A tizennyolcadik életévüket betöltött diákok dolgozhatnak dohányboltban, Coop üzletekben és a Tesco áruházláncnál árufeltöltő vagy pénztáros pozícióban. A jó nyelvtudással rendelkező iskolások tolmácsként és irodai munkakörben is elhelyezkedhetnek.

Cikkünk a teljesség igénye nélkül adott ízelítőt az állásajánlatokról, a szövetkezetek honlapjain bőven lehet még válogatni a meghirdetett munkalehetőségek közül.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?