Családi hétvége Árokszálláson

Nem múlhat el a nyár Jászárokszálláson a híres-neves birkafőző verseny nélkül, melyen idén is szép számmal mérettették meg magukat az indulók. Július 7-től 9-ig, három napon át családi programokkal, tűzoltó bemutatóval és fogathajtóval várták az érkezőket.

A XVIII. Árokszállási Nyár első napján, pénteken a Szent Vince úti iskola tornatermében teltházas közönség fogadta a Fortuna TSE táncgála fellépőit, akik ezúttal is látványos elemekkel gazdagított produkciót nyújtottak. Azt est sztárvendégeként a Fever Dance Group debütált. A csapat védjegye, hogy számos táncműfaj találkozásából alkotnak egyedi koreográfiát, mellyel a nagyérdemű elismerését is rendszerint kivívják fellépésük alkalmával. Így volt ez Árokszálláson is, hiszen a vastapsból ítélve a lelkes közönség még jó ideig nézte volna a tökéletesen összehangolt mozdulatsorokat.

Másnap reggel trombitás ébresztőre kelhettek a város lakói, a díszes felvonulás után pedig Csőke István árokszállás alpolgármestere nyitotta meg az egész napos rendezvényt. A megnyitót követően a birkafőzők már javában izzították a bogrács alatti tűzifát, hiszen ebédre készen kellett lenni a birkapörkölttel. A főzés alatt, ahogy azt már megszokhattuk, bőven akadt kedvére való elfoglaltság a fiatalabb és az idősebb generációnak egyaránt.

Szombaton a Tűzoltónap keretében a Jászárokszállási Önkormányzati és Önkéntes Tűzoltóság délelőtt műszaki mentő akcióval, valamint a Kutyákkal az Életért Alapítvány munkatársa mentőkutyás bemutatóval demonstrálta a mindennapos feladatukat. A délután folyamán szintén izgalmas volt a tűzoltási bemutató, melyen egy lángokba borult Wartburg autót szabadítottak meg a tűzvésztől. Az óriási füsttel járó folyamat gyorsan szétrebbentette az odatömörülő látogatókat, bár a távolból mindenki kíváncsi szemekkel pásztázta a lángoló autó sorsát.

Ezzel egyidejűleg kiállítások tömkelege várta az érdeklődőket a Széchényi István általános iskola épületében és udvarán. A megnyitó szomorú hírrel vette kezdetét, ugyanis a kiállítások állandó résztvevője, Jászárokszállás legidősebb polgára a 103 éves Tősér János bácsi július másodikán elhunyt. A kiállítások legkedveltebb momentuma a Virágkedvelők Klubjának virágkiállítása, melyen számos növényt tekintettünk meg. Szintén népszerű volt a Csörsz vezér Galamb, Díszmadár és Kisállattenyésztő Egyesület kisállat bemutatója, melyen a legkülönlegesebb díszbaromfiakat vettük szemügyre. Láthattunk asztaliparos, cukrászati és képzőművészeti tárlatot is.

Idén először az ÁllatbarátkoZoo is részt vett az eseményen Spricc nevű lámájával és Rezső névre hallgató ormányos macijával. A két különleges állat mellett senki nem haladt el szó nélkül, szelfik garmadája és simogatások sora fogadta a barátságos jószágokat.

Bódis Éva a közösségházban várta a legkisebbet különböző kézműves foglalkozásra, ahol nasidobozt és vázát díszítettek az alkotni vágyók.

A nagyszínpadon Péter Szabó Szilvia, a NOX egykori énekese hozta el jól ismert slágereit. Sokak örömére elénekelte a Százszor ölelj még című dalát, de újabb szerzeményeivel is megörvendeztette a hallgatóságot. A művésznőt Bozsó József és Vásári Mónika operett duója követte a színpadon, majd az Acustic 69 Együttes zárta a koncert kínálatot.

Az eredményhirdetés megkezdése előtt már lehetett szemezgetni a nyeremények közül, hiszen a színpad előtti asztalok dugig voltak ajándékcsomagokkal és értékes nyereményekkel. A félórás csúszás után még nagyobb izgalommal vette kezdetét a nyertesek kihirdetése. – Bízom abban, hogy mindenki jól érezte magát és az a több mint száz versenyző, aki elindult, nem távozik üres kézzel – kezdte beszédét Gergely Zoltán polgármester, majd megköszönte a szervezők munkáját. Ezt követően szívélyes kézfogások kíséretében átadta a jól megérdemelt okleveleket, valamint egy-egy görögdinnyét a Pócs Dinnyészet jóvoltából.

A szombat este éjszakai fogathajtással zárult, majd vasárnap a Bika réti dűlő- Bobák tanyán folytatódott a fogathajtás a Fogatosok VII. Baráti Találkozóján, melyen a lovasok bizonyították tehetségüket.

Birkapörkölt kategória:
Fődíj: Herczeg Róbert
Arany Bogrács díj: Party Birkák
Arany Fakanál díj: Bagi József
Ezüst Fakanál díj: Tarnamenti Íjászklub
Bronz Fakanál díj: Kaszabok csapata

Egyéb kategória:
Fődíj: Dóka Róbert
I. díj: Fúzió-Sokk
II. díj: Csapatépítők
III. díj: Terápia

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?