Klipforgatás a város szívében

Sápi Mártont, a jászberényi Magor zenekar dobosát még egy tavasszal megjelent interjú keretében kérdeztük. Azóta a fiúk leforgatták új lemezük első klipjét, melyhez a Déryné Rendezvényházat választották helyszínül. A klipforgatás és az ősszel debütáló második nagylemez apropójából készítettünk velük egy visszatekintőt.

A Magor új videóklipjének címe Ígérj holnapot, melyet május végén a zenekar nyilvánossá is tett számos médiamegosztó portálon. A dal az ősszel megjelenő nagylemez előfutáraként készült, melynek hivatalos címe még kérdéses. A klippen a DanTe-Media és a Photo:in-visible csapata dolgozott, akiknek természetesen a drónnal készített légifelvételek és a háttértáncosok, Incze Krisztián és Sileo Szerus is a segítségükre voltak.

Mikor készültetek el az új dallal?
Még javában zajlott a Testamentum lemezünk turnéja, amikor már az új dalok kezdtek járni a fejünkben – mondja Speck Roland, a zenekar ordibátora. – Az Ígérj holnapot volt a második új dal, amit a lemezbemutató turné közben megírtunk. Egyrészt az a különlegessége, hogy hozzánk képest elég lágy lett a zene. Másrészt ismét írt nekünk verset hozzá Galli Kriszta, aki a két első Magor EP-n a dalszövegírónk volt.

Honnan jött az ötlet, hogy ehhez a dalhoz forgassatok klipet?
Az emberek nagyon pozitívan reagáltak az új dalra, ezért úgy döntöttünk, a téli turnén is előadjuk mindenhol, így itt is több ezren hallották. Nem volt kérdés, hogy az első videót ehhez a dalhoz szeretnénk forgatni. A klip ötlete Galli Krisztától jött, a stáb Radó Norbertből, Telek Dánielből és Flatsker Róbertből állt.

Miért éppen a Dérynére esett a választás?
Elég sokáig keresgéltünk a helyszínek között, mire eszünkbe jutott, hogy pont Jászberény közepén vagy egy tökéletesen alkalmas gyönyörű épület, a Déryné Rendezvényház. Vicces volt abban a teremben bohóckodni a kamerába, ahol előtte 25 évvel Moby Dick-Akela koncerten voltunk! Az Ígérj holnapot című vadonatúj dalt és a hozzá forgatott klipet a hivatalos oldalunkon lehet megtekinteni.

Szerző:
Kazsimér Nóra

Munkatársunk

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?