Elköteleződés Krisztus mellett

Szentháromság vasárnapján közel százan vették a bérmálás szentségét, fogadták szívükbe a Szentlélek hét ajándékát az ünnepi díszbe öltöztetett Barátok templomában.

Az ünnepi szentmisét dr. Csizmadia István pápai prelátus helynök atya, az egri bazilika plébánosa celebrálta, s ő szolgáltatta ki a bérmálás szentségét június 11-én, vasárnap 15 órakor a Barátok templomában.

Kedves szavakkal köszöntötte az ünnepre egybegyűlt hívek sokaságát és örömét fejezte ki, hogy a jászberényi egyházközségekből 95 fiatal döntött hite megerősítése mellett a Szentlélek vétele által. A ceremónián a bérmálkozók homlokára kent, húsvétkor megszentelt krizmával (olajjal) és kézrátétellel szolgáltatta ki számukra a Szentlélek ajándékait. E hét ajándék – a Bölcsesség, az Értelem, a Jótanács, a Tudomány, a Lelki erősség, a Jámborság és az Istenfélelem – által nemcsak nagykorú kereszténnyé, de a krisztusi élet apostolaivá is vállnak.

A felnőttkor küszöbén álló fiatalok a bérmálásban megerősítették hitüket, melynek csíráját a keresztségben nyerték el. A bérmálás elköteleződés Jézus Krisztus és Egyháza mellett, melyet bérmanév választással, új élet vállalásával is megerősítenek. Adja a Jóisten, hogy a Szentlélek oly tüzet tudjon szítani a bérmálkozókban, mint első alkalommal, az apostolok lelkében!

Fotó: Baráth Károly fényképészmester

Gergely Csilla

Gergely Csilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?