Gyászolnak a berényi jégkorongosok

Vasárnap június 18-án az esti órákban a Conselve park mellett gyertyagyújtással emlékeztek Jászberény jégkorongozói mellett sok-sok barát és ismerős, Lénárt Leventére – valamint munkatársára, barátjára, Zsíros Ádámra – akik hajnalban a megemlékezés helyszínén halálos balesetet szenvedtek.

Lénárt Levente a jászberényi jégkorongozók fiatal titánja volt, aki Nagy Zoltánnál a Fókák kötelékében tanulta e mesterséget még a nyitott pályán. Később a fedett csarnokban – fiatal kora ellenére – már a felnőttek között csillogtatta képességeit. A „ranglétrán” sorban haladt felfelé hiszen, az un. „C” és „B” csapatok után a Jászberényi HC OB III-asalakulatának lett a tagja. A jászberényi jégkorongosok nagy családja a mindig mosolygós,csendes, szerény, fiatalembert nagyon kedvelte, aki a hokipályán önzetlen játékkal igazi csapatemberként kergette a pakkot.

Alsó sor balról: LÉNÁRT LEVENTE, Simon Dániel, Gedei Gábor.
Felső sor balról: Szabó Zoltán, Tóth Roland, Szemán Péter, Treba Tamás, Szabó Dávid, Ács Viktor, Varga Péter.

A jégkorongszezon végeztével, – ennek „ikertársa” – a görhoki kiegészítő sportágnak számít a berényi hokisok számára is, amiben Levente szintén meghatározó játékosnak számított. Szombaton június 17-én, a fővárosban az amatőrök részére rendezett INLINE Magyar Kupán szerepeltek, ahol a nyolc-csapatos mezőnyben az előkelő 4. helyen végeztek. Levente természetesen itt is nagyszerűen játszott. Este 21 órakor együtt vacsorázott a társaság, majd elköszöntek egymástól. Akkor még senki nem gondolta, hogy ez egy végső búcsú a 23 éves Leventétől, aki másnaptól kezdődően az égi mezőkről fogja majd figyelni társait, a szintén tragikus balesetben elhunyt hokissal, Simon Ferenccel együtt…

Fotók: Gémesi Balázs

Ács Tibor

Ács Tibor

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?