Ballag már a vén óvodás

Közeleg az év első felének vége. Ez a szép tavaszi időszak a ballagások ideje is. Ballag az általános iskolás, ballag a középiskolás, év végi vizsgát tesz a főiskolai hallgató, diplomázik, tanul, készül, búcsúzik a fiatalság zöme. Búcsúznak azonban az egészen kicsik is, ne feledkezzünk el az óvodásakról sem.

Hagyomány, hogy a város óvodáiból is elköszönnek az iskolába készülő „nagyok”. Így volt ez a Városi Óvodai Intézmény Fürkész tagóvodájában is, május 26-án, pénteken délután. Az óvoda hagyományaihoz tartozik, hogy minden esztendőben május végén úgynevezett Fürkész napot tartanak, ahol a gyermekek műsorral szórakoztatják a nagyérdeműt, vagyis a szülőket, nagyszülőket, testvéreket, s minden meghívott vendéget.

Ezen alkalommal Benkéné Zsótér Erika tagóvoda vezető köszöntötte a jelenlévőket, a szép, napsütéses péntek délután. Sokan összejöttünk, hogy együtt ünnepeljük az év végét a gyerekekkel, a nevelőkkel, a szülőkkel közösen. Örömteli hírrel kezdte bevezetőjét a tagóvoda vezetője, hiszen pont aznap kapták meg a Biztonságos Óvoda címet.
A gyermekek több mint egy órás műsort adtak, melyben szerepet kapott kicsi és nagy egyaránt. Egyen pólójukban, a jól látható sárga „viseletben” üdítő látványt nyújtottak a gyerekek, hozzá a produkció kelléke volt még a baseball sapka, esernyő, rövidnadrág, lányoknak pörgős szoknya. És a díszlet, amely szintén nem volt mellékes, igazi természetbeni hangulatot idézett.

A színvonalas közös éneklős, táncos, verselős műsor után következett a „nagyok” ballagási ünnepsége, ahol idén – nem túlzás úgy fogalmazni -, hogy „rekord-számú” ballagó, 37 fő vett részt, amely 3-4 évente szokott előfordulni. Itt is jutott mindenkinek kis búcsúzós vers, majd a galambok röptetése következett, amely azt igyekezte szimbolizálni, hogy igaz ők most kiröppennek, mint a madarak, de bármikor visszatérhetnek látogatóba szeretett óvodájukba…

Buschmann Éva

Buschmann Éva

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?