Elismerés a nevelőknek

Pedagógusnap alkalmából a Déryné Rendezvényház dísztermében múlt pénteken, ünnepélyes keretek között kitüntető oklevéllel ismerték el a nevelők munkáját.

A Jászberényi Tankerületi Központ nevében Mészárosné Vas Márta szakmai igazgatóhelyettes asszony köszöntötte Pócs Jánost a Jászság országgyűlési képviselőjét, Piroska Miklóst a megyei közgyűlés alelnökét, dr. Vári-Nagy Judit asszonyt a Jászapáti Járási hivatal vezetőjét, Szabó Tamás polgármestert, valamint a megjelent polgármestereket, vendégeket és tanárokat.

A pedagógusnapi rendezvényt Zsemberi Zoltán a Jászberényi Tankerületi Központ igazgatója nyitotta meg. Beszédében kiemelte a nevelők áldozatos munkáját, akik a mindennapok forgatagában töretlenül teszik dolgukat, szívükön viselve a gyermekek jövőjét.

– A pedagógus ott van diákjai szavaiban, mozdulataiban, de magunkban is egy-egy pillanatra tetten érhetjük tanárunk, tanítónk szívünkbe zárt gondolatát, kitartását. Sokunk számára örökös mércét, soha el nem halványuló példaképet jelentenek önök! – fogalmazott.

Pócs János országgyűlési képviselő köszönetet mondott a Jászsági pedagógusoknak és örömét fejezte ki a korábbi tanítóképző fennmaradását illetően, mely az önkormányzat és a nevelők közös összefogásával valósulhatott meg. – Elsősorban azt szeretném megköszönni, hogy embert faragnak a gyermekekből, nemcsak megtanítják írni, olvasni, számolni, idegen nyelven beszélni, vagy a saját történelmünkre, hanem akkor, amikor gyermekeink a leghajlíthatóbbak, az önök munkájának köszönhetően kiváló embereket kovácsolnak – méltatta a nevelők munkáját, majd egykori tanáraira emlékezett és személyes élményeivel zárta beszédét.

A megnyitót követően a Palotásy János Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek előadásában gyönyörködhettünk. A komolyzenei felvezető után Kátai Viktória és Tamási Eszter a Szent István Sport Általános Iskola és Gimnázium diákjai népdal éneke következett. Jászboldogházáról is érkeztek diákok, Mihályi Terézia verssel, míg Juhász Dániel klarinét előadással lépett porondra, majd a jászszentandrási Kunráth Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola néptáncát láthattuk.

A gyermekek műsora után a Jászberényi Tankerületi Központ fenntartásában lévő iskolák kiváló tanáraink elismerő oklevelet vehettek át. Elsőként Erdődiné Csőke Katalin pedagógus több évtizedre visszatekintő nevelői munkáját méltatták. Szintén elismerésben részesült Gálikné Farkas Edit, aki számos közösségi program megszervezésért, lelkes társadalmi munkájáért kapta a megbecsülést. A felkészültségükről, megbízhatóságukról ismert tanárok Kissné Guba Zsuzsanna, Gulyás László, Muhari Zoltánné, Szabó Péter, Horváth-Dorozsmai Dóra, Vass Antalné és Fodor János szintén oklevelet vehettek át. A környező települések iskoláiból, többek között a jászárokszállási általános iskolából Benke Máriát, Belovainé Miklós Juditot és Owczinykné Fekete Lenke tanárnőt tüntették ki, majd a gimnáziumból Rusvainé Barócsi Katalin tanárnő munkáját méltatták. Jászapátiról Bugyiné Nyitrai Marianna és Móczó Gábor nevelők részesültek elismerésben.

A díjak átadását Szűcs István, az LVG 10. osztályos tanulójának versmondása színesítette. A Palotásy János Zeneiskola növendéke, Burai Zsolt Kevin Weiner Leó: Rókatánc című hegedűjátékával emelte az esemény fényét.

Ezt követően folytatódott a díjak átadása, szintén kitüntették további iskolák kiváló pedagógusait: Görbe Kingát, Gyenesné Cserháti Katalint, Kovácsné Erdődi Erikát és Vassné Zaják Juditot. Díjjal ismerték el Kecskésné Szórád Judit, Rusvainé Barta Márta, Mészárosné Suba Judit, Stelkovicsné Kreuter Anikó, Bíró Adrienn, Cseh Gáborné, Tóth László, Kocsán Ilona, Tóthné Nagy Gizella, Varga Judit, Izsold Dénesné és Tóth Erika pedagógusi munkáját.

Szabó Lilla

Szabó Lilla

A jászberényi Jászkürt Újság és a BerényCafé újságírója.

Vélemény, hozzászólás?